Επηρεάζουν τα συναισθήματά σας τη συμπεριφορά του εμβρύου;

Το έμβρυο μέσα στη μήτρα είναι σαν ακροβάτης και μέχρι τη στιγμή της γέννησης έχει μάθει ένα σωρό κινήσεις. 

Επηρεάζουν τα συναισθήματά σας τη συμπεριφορά του εμβρύου;

Πρόσφατες μελέτες έχουν ερευνήσει κατά πόσο τα συναισθήματα της εγκύου επηρεάζουν τη συμπεριφορά του εμβρύου. Ερευνητές στην Ιταλία παρατήρησαν πως οι μέλλουσες μητέρες που είχαν υποστεί σοκ από ένα σεισμό τα έμβρυα επιδείκνυαν μεγαλύτερη κινητικότητα.

Μια άλλη μελέτη, στην Αυστραλία, έδειξε ότι τα έμβρυα ήταν πιο κινητικά την ώρα που οι μητέρες τους παρακολουθούσαν ένα συγκινητικό έργο. Οσο πιο έντονες ήταν οι συναισθηματικές αντιδράσεις της μητέρας, τόσο πιο έντονες ήταν και οι αντιδράσεις των εμβρύων.

Δεν πρόκειται πάντως για κάποιον ψυχικό μεταφυσικό σύνδεσμο , αλλά για μια αντίδραση στις χημικές ουσίες που εκλύει το σώμα σας στην κυκλοφορία του αίματός σας ανάλογα με τη συναισθηματική σας κατάσταση.

Οι μεταβολές της διάθεσης δεν βλάπτουν το έμβρυο, αλλά ίσως χρειάζεται να δοκιμάσετε κάποιες τεχνικές χαλάρωσης για να προσφέρετε ένα πιο σταθερό κόσμο στο μωρό σας.

Απ’όλους όμως τους ήχους που μπορεί να ακούσει ένα αγέννητο μωρό, εκείνος που ξεχωρίζει περισσότερο είναι η φωνή σας. Αυτό συμβαίνει γιατί το μωρό σας ακούει με δύο διαφορετικούς τρόπους: πρώτον μέσω των ηχητικών κυμάτων που εκπέμπονται από το στόμα σας και ταξιδεύουν με τον αέρα και δεύτερον από τους κραδασμούς που μεταδίδονται στο σώμα σας καθώς μιλάτε.

99f23c45b303358c677b6e6d6b89578f

Εκτός όμως από τη φωνή σας μπορείτε ενώ είναι ακόμα στην κοιλιά σας το μωρό να ενισχύσετε τα ερεθίσματά του.

Για παράδειγμα:

1. Σκουντήστε ελαφρώς το μωρό και δείτε αν θα κλοτσήσει ως απάντηση στο δικό σας ερέθισμα.
2. Τοποθετήστε ένα ζευγάρι ακουστικά στην κοιλιά σας και βάλτε μουσική. Νοιώστε πώς κινείται και «χορεύει» μέσα σας.
3. Μιλήστε και τραγουδάτε στο μωρό σας. Αγαπά τον ήχο της φωνής σας ,γι΄αυτό διαβάστε του μία ιστορία ή τραγουδήστε του ένα νανούρισμα. Βάλτε και το σύντροφό σας να κάνει το ίδιο. Δείτε αν αντιδράσει διαφορετικά στο άκουσμα της δικής του φωνής.
4. Ανοίξτε έναν εσωτερικό διάλογο με το μωρό σας. Ξαπλώστε σ’ ένα ήσυχο δωμάτιο και φέρτε στη φαντασία σας το μωρό σας. Μεταδώστε του νοερά την αγάπη σας.
5. Κολυμπήστε. Θα απολαύσετε και οι δυο σας την αίσθηση της έλλειψης βάρους που δίνει το μωρό.

Διαβάστε επίσης

5 τρόποι για να δώσετε ερεθίσματα στο έμβρυο

3 πράγματα που αντιλαμβάνεται το έμβρυο στη μήτρα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved