Εγκυμοσύνη: Πώς να υπολογίσετε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

Από τη στιγμή που θα επιβεβαιώσετε την εγκυμοσύνη σας το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να μάθετε είναι πότε θα γεννήσετε.

Εγκυμοσύνη: Πώς να υπολογίσετε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

Η εγκυμοσύνη θεωρητικά διαρκεί 40 εβδομάδες σύμφωνα με τον κανόνα μέτρησης που έχει ορίσει ο Naegele. Η μέτρηση αρχίζει από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου. Αν ο κύκλος σας είναι τακτικός και διαρκεί 28 ημέρες, και ξέρετε ποια ήταν η πρώτη ημέρα της τελευταίας σας περιόδου, με βάση τον κανόνα του ο Naegele, θα βρείτε την ημερομηνία τοκετού. Θα υπολογίσετε δηλαδή εννέα μήνες συν επτά μέρες - ή 280 ημέρες- μετά την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου.

Μπορείτε να προσαρμόσετε την ημερομηνία ανάλογα με τη διάρκεια του κύκλου σας. Αν έχετε κύκλο 26 ημερών, πρέπει να υπολογίσετε εννέα μήνες συν πέντε ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας σας περιόδου, δηλαδή 278 ημέρες, κτλ.

pregnant

ΟΙ εννέα και κάτι μήνες της εγκυμοσύνης χωρίζονται σε τρία τρίμηνα, που αποτελούν τις τρεις καίριες φάσεις όσον αφορά την εξέλιξη της κατάστασης και την ανάπτυξη του παιδιού σας. Τα τρίμηνα δεν έχουν ακριβώς την ίδια διάρκεια.

Το πρώτο τρίμηνο αντιπροσωπεύει τις πρώτες 13 εβδομάδες και είναι η περίοδος κατά την οποία δημιουργούνται τα κυριότερα όργανα και συστήματα οργάνων του παιδιού. Η αρχή του δεύτερου τριμήνου , κατά τη 14η εβδομάδα , αποτελεί ένα καίριο σημείο αλλαγής για εσάς και το μωρό: θα νιώσετε, πιθανόν κάποια ανακούφιση από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και θα αρχίσει να γίνεται εμφανής η κατάστασή σας. Παράλληλα το μωρό σας έχει διαμορφωθεί πλήρως και αρχίζει πια να αναπτύσσεται.

Το τρίτο τρίμηνο, που αρχίζει κατά την 28η εβδομάδα είναι η περίοδος της χαλάρωσης στο σπίτι, καθώς το σώμα σας ετοιμάζεται για τον τοκετό.

Υπολογίστε εδώ την πιθανή ημερομηνία τοκετού.

Διαβάστε επίσης

Τοκετός: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Τα σημάδια που σας «ειδοποιούν» ότι έρχεται η ώρα του τοκετού

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved