Τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Όλες οι αλλαγές που γίνονται σε εσάς και το μωρό σας

Το τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης είναι η περίοδος ενθουσιασμού, προσμονής και άγχους.

Τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Όλες οι αλλαγές που γίνονται σε εσάς και το μωρό σας

Μπορεί να ανησυχείτε λίγο για τη γέννα και πώς θα τα βγάλετε πέρα, αν και ενδέχεται να έχετε κουραστεί και να θέλετε να περάσει γρήγορα ο χρόνος.Το διάστημα αυτό μπορεί να παρουσιάσετε νέα συμπτώματα, καθώς το μωρό σας έχει μεγαλώσει και πιέζει όλα τα συστήματα του σώματός σας.

Η ανάπτυξη του μωρού έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί, αν και τα όργανα και οι αισθήσεις του χρειάζονται ρύθμιση. Παίρνει βάρος για να είναι έτοιμο για τη ζωή έξω από τη μήτρα, εξασκεί την αναπνοή και τους μυς του και ακούει προσεκτικά τους ήχους που έρχονται από τον έξω κόσμο. Αυτή η περίοδος είναι εξαιρετική για να δεθείτε με το μωρό σας, μιλώντας και τραγουδώντας του και χαϊδεύοντας την κοιλιά σας. Θα παρατηρήσετε ότι θα ανταποκρίνεται σε οικείες δραστηριότητες και ήχους.

tritro trimino

Οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν κούραση το τελευταίο τρίμηνο γι΄αυτό προσπαθείτε να κοιμάστε μέσα στη μέρα. Είναι φυσιολογικό να παίρνετε ακόμα βάρος αλλά με βραδύτερο ρυθμό. Μπορεί να λαχανιάζετε καθώς η μήτρα σπρώχνει το διάφραγμά σας.

Ωρα για χαλάρωση

Μέρος τη προετοιμασίας για τον τοκετό περιλαμβάνει ανάπαυση για τη μεγάλη μέρα και τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν. Μη διστάσετε να επιβραδύνετε.

Αύξηση βάρους

Κι εκεί που δεν πιστεύατε ότι η κοιλιά σας μπορούσε να μεγαλώσει κι άλλο, το μωρό σας έχει άλλη μια έξαρση ανάπτυξης.

Οργανωθείτε

Οσο προχωρεί το τρίτο τρίμηνο , θα πρέπει να τα έχετε όλα έτοιμα για τον τοκετό και τη ζωή με το μωρό σας.

Διαβάστε επίσης

Η ψυχολογία της γυναίκας κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Επτά πράγματα που συμβαίνουν στο 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved