Οκτώ θρεπτικοί φρέσκοι χυμοί που μπορείτε να πίνετε στην εγκυμοσύνη

Είσαι έγκυος και θέλεις να παίρνεις τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά, από αυτά που καταναλώνεις. Είναι φορές, που ξεμένεις από ιδέες και καταλήγεις να τρως αυτά που έχεις ήδη βαρεθεί;

Οκτώ θρεπτικοί φρέσκοι χυμοί που μπορείτε να πίνετε στην εγκυμοσύνη

Η λύση ακούει στο όνομα... φυσικοί χυμοί! Ιδού, 8 διαφορετικοί χυμοί που θα σου προσφέρουν, όλα τα θρεπτικά συστατικά, που χρειάζεται ο οργανισμός – και συστήνουν οι γυναικολόγοι – κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Χυμός πορτοκάλι

Ο χυμός πορτοκαλιού έχει πολλά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να λειτουργήσουν ως ασπίδα από το κρύο και τη γρίπη. Επίσης, είναι μία πηγή πλούσια σε βιταμίνη C, ενώ περιέχει και κάποια ποσότητα καλίου.

Χυμός καρότου

Ο χυμός καρότου θα ενισχύσει την όραση του εμβρύου, ενώ θα βοηθήσει να καθαρίσουν το συκώτι και το σώμα σας, από τυχόν τοξίνες. Επίσης, είναι μία πλούσια πηγή βιταμινών Α και Ε και θα κρατήσει το δέρμα σας υγιές και λαμπερό.

xymos karrotoy

Χυμός παντζάρι

Ο χυμός από παντζάρια συμβάλλει στην ενίσχυση της ενέργειας. Περιέχει αρκετό σίδηρο, που σημαίνει ότι αποφεύγεται έτσι μία τυχόν αναιμία. Ο χυμός παντζάρι βοηθά στο πεπτικό σύστημα, ενώ καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες.

Χυμός μήλου

Βοηθά στο να μην πάρετε εύκολα κιλά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, βοηθά στη γενικότερη ανάπτυξη του εμβρύου. Και είναι μία καλή πηγή σιδήρου.

Χυμός ροδάκινο

Περιέχει σίδηρο και κάλιο, αποτρέποντας τις πιθανότητες αναιμίας, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, βοηθά να καθαρίσει η ουροδόχος κύστη και τα νεφρά, αλλά και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα και δυσπεψία.

xymosfraoula

Χυμός φράουλας

Οι φράουλες έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και βοηθούν στην πρόληψη της αφυδάτωσης. Ο χυμός φράουλας έχει διαλυτές φυτικές ίνες, που είναι πολύ καλές για την καρδιά της εγκύου, ενώ περιέχει και φυλλικό οξύ, που είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για τη μέλλουσα μανούλα, όσο και για το αγέννητο μωρό.

Χυμός λεμόνι

Περιέχει θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες και πολλά άλλα. Περιέχει, επίσης, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρο και ασβέστιο. Επίσης, με το χυμό λεμονιού αντιμετωπίζονται οι ναυτίες.

Χυμός σταφύλι

Ο χυμός σταφυλιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καταπολεμά την οξύτητα, κρατά σταθερή την αρτηριακή πίεση, ενώ είναι ιδανικός για την αντιμετώπιση των ημικρανιών και των πονοκεφάλων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved