Οκτώ λόγοι που είναι πολύ καλύτερα να είσαι έγκυος τώρα παρά τρεις δεκαετίες πίσω

Προσπάθησε να σκεφτείς τις μέρες εκείνες πριν το Ίντερνετ μπει για τα καλά στη ζωή μας, πριν η τεχνολογία, αλλά και η επιστήμη προχωρήσουν, πριν η μόδα για εγκύους εξελιχθεί.

Οκτώ λόγοι που είναι πολύ καλύτερα να είσαι έγκυος τώρα παρά τρεις δεκαετίες πίσω

Το έκανες εικόνα; Το λες και δράμα, ε; Ας κάνουμε ένα crash test και να δούμε για ποιους λόγους είναι καλύτερα να είσαι έγκυος τη σήμερον ημέρα, σε σχέση με τρεις δεκαετίες πίσω. Τότε, δηλαδή, το ‘80.

Απολαμβάνεις διακοπές

Πλέον, οι έγκυες δεν αντιμετωπίζονται ως... άρρωστες ούτε επικρατεί η άποψη ότι πρέπει να μένουν κλεισμένες στο σπίτι για μεγαλύτερη ασφάλεια. Και σε αυτό περιλαμβάνονται και οι διακοπές, που πριν τρεις δεκαετίες ήταν σχεδόν... αφοριστικές για μία έγκυο

Η μόδα έχει κάνει άλματα

Τη δεκαετία του 80 η μόδα για τις εγκυμονούσες ήταν ένα δράμα. Ή καλύτερα δεν υπήρχε καν μόδα. Τα ρούχα εγκυμοσύνης ήταν κάτι σαν... τσουβάλια, που χωρούσαν μέσα και μία και δύο και τρεις εγκύους.

Selfies

Να είσαι έγκυος και να μη βγάλεις ούτε μία selfie με την κοιλίτσα σου; Τότε, δεν είχε καν εφευρεθεί η selfie και οι φωτογραφίες που έβγαζε η έγκυος ήταν ελάχιστες κι εκείνες σε κάποια ιδιαίτερη στιγμή ή εκδήλωση. Άσε που περίμενες, να τελειώσει το 24αρι φιλμ για να πας να το εμφανίσεις και να δεις πώς βγήκες.

Το πρώτο άγγιγμα με το μωρό

Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, μέχρι πριν χρόνια με το που γεννιόταν το μωρό, η μαία το έπαιρνε κατευθείαν για να το πλύνει, να το ετοιμάσει και μετά να το πάρει αγκαλιά η μανούλα. Αυτό, πλέον, έχει αλλάξει και όλες οι μανούλες, ακόμη κι εκείνες που κάνουν καισαρική με επισκληρίδιο, έχουν το πρώτο άγγιγμα με το μωρό τους

egkyosselfie

Το Διαδίκτυο

Πλέον, η μανούλα μπορεί να βρει στο Διαδίκτυο χρήσιμες και διασταυρωμένες πληροφορίες σχετικά με την εγκυμοσύνη ή το μωρό. Μπορεί να λύσει απορίες ή να ανταλλάξει απόψεις με άλλες μαμάδες. Τότε, οι απορίες σού λύνονταν από τις παλαιότερες, που δεν ήταν – μεταξύ μας – και η καλύτερη πηγή.

Ο μπαμπάς είναι στην αίθουσα τοκετού

Παλαιότερα, ο μπαμπάς καθόταν με το υπόλοιπο σόι, στην αίθουσα αναμονής. Να παραβρίσκεται στην αίθουσα τοκετού, μάλλον έμοιαζε με... εξωπραγματικό σενάριο. Σήμερα, ο μπαμπάς είναι εκεί, δίπλα στην αγαπημένη του, κρατώντας της το χέρι και δίνοντας της δύναμη. Και ναι είναι εκείνος που αν θέλει κι έχει συνεννοηθεί με το γιατρό, θα κόψει τον ομφάλιο λώρο!

Γνωρίζεις το φύλου του μωρού

Σήμερα, η γυναίκα – αν το θελήσει με το σύζυγό της – γνωρίζουν το φύλο του μωρού. Τότε, που τα μέσα δεν είχαν εξελιχθεί το μάθαινες τη μεγάλη μέρα της γέννησης του μωρού

Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί

Μέχρι και πριν τρεις δεκαετίες οι γυναικολόγοι δεν είχαν πολλά μέσα στα χέρια τους. Πλέον, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, τα μέσα έχουν εξελιχθεί καθώς και οι εξετάσεις, προλαβαίνοντας έτσι, σημαντικά θέματα, που έχουν να κάνουν με την πορεία ανάπτυξης του εμβρύου, αλλά και την ασφάλεια της εγκύου

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved