Συμβουλές για να αντέξετε τη ζέστη στην εγκυμοσύνη

Η ζέστη δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας, αλλά ειδικά για τις εγκύους μπορεί να αποδειχθεί ανυπόφορη, αφού το πρόσθετο βάρος και οι ανάγκες της κυήσεως κάνουν το σώμα τους να παράγει περισσότερη θερμότητα και οι θερμορυθμιστικοί μηχανισμοί του οργανισμού καταπονούνται για να την διαχειριστούν.

Συμβουλές για να αντέξετε τη ζέστη στην εγκυμοσύνη

«Το καλοκαίρι είναι ίσως η πιο δύσκολη εποχή για τις περισσότερες εγκύους και ειδικά για όσες βρίσκονται σε προχωρημένη κύηση» λέει ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. «Αιτία είναι οι μεταβολές που εκ φύσεως συμβαίνουν στο σώμα τους καθώς μεγαλώνει το μωρό και οι οποίες επηρεάζουν τα πάντα, από τον όγκο του αίματός τους έως τη σωματική θερμοκρασία. Έτσι, αν τυχόν υπερθερμανθούν ή αφυδατωθούν, μπορεί να κινδυνεύσουν οι ίδιες και τα μωρά τους».

Δυστυχώς όμως τόσο η υπερθέρμανση όσο και η αφυδάτωση αποτελούν αληθινούς κινδύνους γι’ αυτές. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι έγκυοι είναι επιρρεπείς στην αφυδάτωση, με συνέπεια να χάνουν έναν από τους βασικούς θερμορρυθμιστικούς μηχανισμούς του οργανισμού τους (την εφίδρωση) και να κινδυνεύουν από θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved