Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ σκάλες ενώ είμαι έγκυος;

Είσαι έγκυος και θέλεις να ενσωματώσεις στην καθημερινότητας σου ασφαλείς επιλογές για εσένα και το μωρό που κυοφορείς. Θέλεις να είσαι σίγουρη αν κινήσεις ή συνήθειες που είχες, πριν μείνεις έγκυος, είναι πλέον ασφαλείς για την κατάσταση σου.

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ σκάλες ενώ είμαι έγκυος;

Εξάλλου, αριστερά και δεξιά, ακούς πολλά για τα πρέπει και τα δεν πρέπει της εγκυμοσύνης. Και σε πολλές περιπτώσεις, μπερδεύεσαι. Μία συχνή απορία που έχουν οι εγκυμονούσες, είναι οι σκάλες και αν μπορούν, πλέον, να τις χρησιμοποιούν.



Εξάλλου, σκάλες μπορεί να έχει το σπίτι (εσωτερικές ή εξωτερικές), να έχει στο γραφείο, παντού. Είναι, λοιπόν, ασφαλές να τις χρησιμοποιείς; Αν χρησιμοποιείς τους βασικούς κανόνες προστασίας, και είσαι προσεκτική, μπορείς να χρησιμοποιείς σκάλες. Άλλωστε, ο φόβος στο ανέβασμα και το κατέβασμά τους, είναι η πτώση, οπότε, αν το κάνεις προσεκτικά, δεν υπάρχει πρόβλημα.



Πότε θα πρέπει να τις αποφεύγεις



Βέβαια, θα πρέπει πρώτα να το έχεις συζητήσει με το γυναικολόγο σου κι εκείνος θα κρίνει αν θα πρέπει να τις χρησιμοποιείς. Μπορεί η δική σου περίπτωση να είναι τέτοια, που το ανέβασμα και κατέβασμα των σκαλιών, να είναι επιβαρυντικά. Ακόμη και απαγορευτικά. Οπότε, σε κάθε περίπτωση ακολουθείς την οδηγία του γιατρού σου. Αυτός ξέρει καλύτερα.



Επίσης, θα πρέπει να τις αποφεύγεις αν κουράζεσαι εύκολα, όταν τις χρησιμοποιείς. Ή όταν διανύεις τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και είσαι σε υψηλό ρίσκο αποβολής. Αλλά και αν έχεις προβλήματα με τη μέση ή τα γόνατα, καλό είναι να μείνεις μακριά.



Γενικά, όπως είπαμε, η χρήση των σκαλιών δεν είναι απαγορευτική, αλλά θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. Να αποφεύγεις την άσκοπη χρήση και όταν έχεις άλλη επιλογή, ασανσέρ, να χρησιμοποιείς αυτό. Τέλος, σε πιο προχωρημένη εγκυμοσύνη, είναι καλύτερα να περιορίσεις αρκετά τη χρήση τους.


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved