Γιατί τα κουνούπια έχουν «αδυναμία» στις έγκυες και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Είστε έγκυος και έχετε παρατηρήσει ότι τα κουνούπια δείχνουν μία ιδιαίτερη… αδυναμία σε εσάς; Δεν είναι η φαντασία σας. Σωστά το έχετε καταλάβει. 

Γιατί τα κουνούπια έχουν «αδυναμία» στις έγκυες και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Τα κουνούπια, αυτός ο καλοκαιρινός μπελάς, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ελέγχου Κουνουπιών, προτιμούν τις έγκυες γυναίκες!

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη είναι πιο ελκυστικές για τα κουνούπια, καθώς αυτά έλκονται περισσότερο από το διοξείδιο του άνθρακα. Επειδή, λοιπόν, οι έγκυες αναπνέουν περισσότερο λόγω της κατάστασής τους (20% πιο συχνά), έλκουν τα κουνούπια προς το μέρος τους. Επίσης, η θερμοκρασία του σώματος της εγκύου είναι πάντοτε σχετικά υψηλότερη, γεγονός που συντελεί στη μεγαλύτερη παραγωγή ουσιών όπως ο ιδρώτας, που έλκει τα κουνούπια και τα κάνει να μη θέλουν να φύγουν από πάνω της. Και δυστυχώς, έχουν εξελιχθεί για εσάς σε… εφιάλτη.

Κρατήστε τα μακριά

Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Υπάρχουν τρόποι να τα κρατήσετε μακριά και να ησυχάσετε. Εξάλλου, έχετε διάφορα άλλα να αντιμετωπίσετε ως έγκυες το καλοκαίρι, τουλάχιστον να μην έχετε και το «μέτωπο»… κουνούπια.

Αποφύγετε, λοιπόν, τα σκουρόχρωμα ρούχα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το μαύρο έλκει τα κουνούπια, οπότε καλό είναι να το αποφεύγετε ως χρώμα.

Επειδή, όπως είπαμε, ο ιδρώτας τα έλκει, κάνετε συχνά ντουζ, ώστε να απομακρύνεται έτσι ο ιδρώτας.

Ο ανεμιστήρας δυσχεραίνει την προσέγγιση των κουνουπιών προς τον άνθρωπο, οπότε φροντίστε στο χώρο που βρίσκεστε να έχετε ανεμιστήρα. Και το κλιματιστικό βοηθάει, σε περίπτωση που δεν έχετε ανεμιστήρα.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε εντομοαπωθητικά, ρωτήστε το γυναικολόγο σας, ποια επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη.

Επίσης, ο βασιλικός και η λεβάντα είναι δύο φυτά που κρατούν μακριά τα κουνούπια. Φροντίστε να έχετε, λοιπόν, στο μπαλκόνι σας μία γλάστρα με το ένα ή με το άλλο φυτό. Μπορείτε, επίσης, να κόψετε δύο φυλλαράκια βασιλικό και να το τρίψετε πάνω σας. Να είστε σίγουρες ότι δεν θα σας πλησιάσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved