Μητέρα γεννά με «φυσιολογική καισαρική». Το viral βίντεο της ημέρας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μαιευτήρας Jham Frank Lugo δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, βίντεο με «φυσιολογική καισαρική».

Μητέρα γεννά με «φυσιολογική καισαρική». Το viral βίντεο της ημέρας

Ο γιατρός, στηρίζει αυτή τη νέα μέθοδο καισαρικής τομής, μιας και όπως έχει πει στο παρελθόν ο ίδιος, «Αν μια γυναίκα δεν μπορεί να γεννήσει για οποιοδήποτε λόγο το μωρό της με φυσιολογικό τοκετό, της δίνεται η δυνατότητα να το γεννήσει με τη φυσιολογική καισαρική!».

Πώς γίνεται όμως η «φυσιολογική καισαρική»;

Όπως και στην κανονική καισαρική, αρχικά γίνεται μια μικρή τομή στην κοιλιά της μέλλουσας μαμάς. Οι γιατροί διευκολύνουν την έξοδο του κεφαλιού από την τομή, όμως στη συνέχεια αφήνουν το μωρό να εξέλθει μόνο του, σπρώχνοντας με τους ώμους του, όπως συμβαίνει και στο φυσιολογικό τοκετό.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε ο γιατρός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, η διαδικασία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και, αφού το μωρό βγει εντελώς από το σώμα της μητέρας, οι γιατροί το αφήνουν να «ξεκουραστεί» στο στήθος της, χωρίς να κόψουν αμέσως τον ομφάλιο λώρο.

Η επαφή του νεογέννητου με τη μητέρα του είναι μία σημαντική κίνηση καθώς επιτρέπει οι δυο τους να δεθούν συναισθηματικά.

Δείτε το βίντεο παρακάτω

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved