Τρελά όνειρα και εφιάλτες στην εγκυμοσύνη

Τα όνειρά σου τώρα που είσαι έγκυος, είναι τρελά και τρομακτικά; Περισσότερο από εκείνα που έβλεπες, πριν μείνεις έγκυος; Βλέπεις ότι κάνεις κακό στο παιδί σου;

Τρελά όνειρα και εφιάλτες στην εγκυμοσύνη

Ότι δεν προλαβαίνεις να πας στο μαιευτήριο και γεννάς στο πιο απίθανο μέρος; Μη σε πιάνει πανικό. Και δεν χρειάζεται να ανοίξεις τον ονειροκρίτη για να δεις τη σημασία του.

Γιατί, απλά τα τρελά αυτά όνειρα που βλέπει μία γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν έχουν καμία σημασία, δε προμηνύουν κάτι (για εσάς που πιστεύετε στην εξήγηση των ονείρων) και οφείλονται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην ορμόνη προγεστερόνη, αλλά και στα έντονα συναισθήματα που βιώνει μία έγκυος, στη διάρκεια της κύησης. Το άγχος και οι φοβίες, που αναπτύσσει, βοηθούν στο να δει τους περιέργους αυτούς εφιάλτες.

Οπότε, δεν χρειάζεται πανικός. Είναι κάτι φυσιολογικό και σε μεγάλο ποσοστό, «επισκέπτονται» τη νύχτα της μέλλουσες μανούλες. Ωστόσο, αν οι εφιάλτες επιμένουν και σας δημιουργούν επιπλέον άγχος και στρες, με αποτέλεσμα να τα σκέφτεστε ακόμη και μέσα στη μέρα, είναι καλό να μιλήσετε με το γυναικολόγο σας. Καθαρά λόγω του έντονου στρες, που μπορεί να σας δημιουργήσει.

Τα πιο συνηθισμένα όνειρα που βλέπουν οι έγκυες

Σχετικά με το φύλο του μωρού

Σχετικά με τον τοκετό

Βλέπουν πώς είναι κάπου παγιδευμένες

Πως τους παίρνουν το παιδί

Πως κάνουν κακό οι ίδιες στο παιδί

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved