Πόνοι γέννας: Μαμάδες περιγράφουν πώς είναι οι πόνοι τοκετού

«Πόνοι γέννας», δυο λέξεις που οι μέλλουσες μαμάδες ψάχνουν στη μηχανή αναζήτησης της Google, για να μάθουν με τι μοιάζουν οι πόνοι που θα ζήσουν την πιθανή ημερομηνία τοκετού.

Πόνοι γέννας: Μαμάδες περιγράφουν πώς είναι οι πόνοι τοκετού

Αν λοιπόν, είστε από τις μέλλουσες μαμάδες που θέλουν να μάθουν πώς μοιάζουν οι πόνοι γέννας, διαβάστε πώς περιέγραψαν μερικές μαμάδες στο parents.com τη δική τους εμπειρία.

Δεν ήταν αυτό που περίμενα!

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δυσκολεύτηκα να ξεχωρίσω αν είχα μόνο συσπάσεις Braxton Hicks ή γεννούσα. Τα συμπτώματα που είχα δεν ταίριαζαν με κανένα από τα δύο. Είχα πολλές κράμπες κάτω από την κοιλιά μου και όχι στη μέση ή την πλάτη όπως έγραφαν πολλά βιβλία. Όταν πήγα στο νοσοκομείο για έναν απλό έλεγχο, μου ανακοίνωσαν πώς ο τοκετός είχε ήδη αρχίσει και πως πραγματικά γεννούσα.
Tamara, St. Louis Park MN

Και στα δυο μου παιδιά δεν ένιωσα φυσιολογικές συσπάσεις. Ένιωθα μια μεγάλη σύσπαση που ήταν μια από τις χειρότερες κράμπες που βίωσα ποτέ στη ζωή μου.
Rebecca, Layton, UT

ponoi gennas 2

Πόνος στην κορύφωσή του

Για εμένα οι πόνοι γέννας ήταν σαν μία επώδυνη κράμπα ή ως ο χειρότερος πόνος αερίων που έχω νιώσει ποτέ μέσα στο στομάχι μου. Δεν άντεχα τους πόνους, μέχρι που η επισκληρίδιος με έσωσε.
Rebecca, Indianapolis,IN

Ο πόνος μοιάζει σαν να σε «στρίβουν», γυρίζουν και τραβούν. Αν «πολεμούσα» αυτό τον πόνο γινόταν εντονότερος. Μόλις αποδέχτηκα τον πόνο, τον άντεχα περισσότερο. Επίσης, ένιωθα πόνο και χαμηλά στη μέση μου.
Tommasina, Canton,Ga

Μοιάζει με τον πόνο της δυσκοιλιότητας. Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά έτσι ήταν ο πόνος. Άρχισε χαμηλά από την δεξιά μου πλευρά σαν ένας απλός πόνος περιόδου, έπειτα έγινε εντονότερος και μεταφέρθηκε σε όλη την κοιλιακή μου χώρα. Μετά αυτός ο πόνος μεταφέρθηκε στη μέση μου και έγινε αρκετά δυνατός. Έντονος, ανυπόφορος και ενοχλητικός. Δεν ένιωθα ότι γεννούσα, ένιωθα ότι θέλω να ενεργηθώ.
Jen Carras,Rivera CA

Δεν είναι τόσο επώδυνος όσο λένε

Ο τοκετός μου ήταν υπέροχος. Πήγα στην 36η εβδομάδα στον γιατρό μου και τσέκαρε αν είχα διαστολή. Πήρε μια αστεία έκφραση και μου είπε ότι είχα ήδη 5 διαστολή. Έτσι μπήκα στο νοσοκομείο, μου έκαναν επισκληρίδιο και μέσα σε 4 ώρες γέννησα με φυσιολογικό τοκετό, μία υπέροχη κορούλα.
Jamie Canton, GA

Ο τοκετός δεν ήταν καθόλου τρομακτικός. Γεννούσα για 16 ώρες αλλά δεν κατάλαβα πώς πέρασαν οι ώρες. Γέννησα με φυσιολογικό τοκετό και όλα πήγαν μια χαρά.
Carmen,Hendersonville, NY

Οι πόνοι της γέννας δεν ήταν τόσο άσχημοι. Μοιάζουν με κράμπες περιόδου, λίγο ποιο έντονες. Το σπρώξιμο είναι απλά μια ανακούφιση. Μόλις κρατάς το μωρό στην αγκαλιά σου, όλα τα ξεχνάς και ο πόνος είναι απλά μια ανάμνηση.
Shannon, Corfu, NY

Διαβάστε επίσης:

Πόνοι τοκετού: όλη η αλήθεια

Πόνοι γέννας: Μύθοι και αλήθειες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved