Ετοιμάστε τη βαλίτσα για το μαιευτήριο: Τι θα πάρετε μαζί;

Η μεγάλη μέρα για τον ερχομό του μωρού σας πλησιάζει και οι περισσότερες μανούλες έχουν επιπλέον να αγχωθούν για τα πράγματα που θα πρέπει να πάρουν μαζί τους στο μαιευτήριο.

Ετοιμάστε τη βαλίτσα για το μαιευτήριο: Τι θα πάρετε μαζί;

Και αν τελευταία στιγμή, ξέχασαν να αγοράσουν κάτι, που ίσως φανεί χρήσιμο. Γι αυτό και φροντίζετε να έχετε κάνει τις απαραίτητες αγορές και να φτιάξετε τη βαλίτσα τη δική σας και του μωρού για το μαιευτήριο, νωρίς. Εμείς για να σας βοηθήσουμε, σας έχουμε παρακάτω μία λίστα με τα απαραίτητα… δεν χρειάζεται να σηκώσετε και όλο το σπίτι. Εξάλλου, δεν θα μετακομίσετε στο μαιευτήριο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Αρχικά, ο γυναικολόγος σας θα σας εξηγήσει ακριβώς τι χαρτιά χρειάζεστε. Έχετε, όμως, μαζί σας για την εισαγωγή την ταυτότητα και το ασφαλιστικό βιβλιάριο με το ΑΜΚΑ σας.

3 – 4 νυχτικιές ή πιζάμες

Οι νυχτικιές είναι ιδιαίτερα πρακτικές. Ειδικά την πρώτη μέρα, που θα χρειαστεί να σας εξετάζει η μαία, είναι πιο εύκολο να την σηκώσετε. Επίσης, αν γεννήσετε τώρα το καλοκαίρι, είναι εξίσου πρακτική. Επίσης, φροντίστε να έχουν άνοιγμα μπροστά, ώστε να διευκολυνθείτε για το θηλασμό. Εννοείται, ότι μπορείτε να πάρετε πιζάμες, αν σας βολεύουν περισσότερο. Πάντως, φροντίστε να έχετε τον παραπάνω αριθμό, διότι η ροή των λοχείων είναι μεγάλη και το «ατύχημα» παραμονεύει.

Άνετα βαμβακερά εσώρουχα

Συνήθως στα μαιευτήρια δίνουν εσώρουχα μίας χρήσης, αλλά για κάποιες, δεν είναι και τόσο πρακτικά. Φροντίστε λοιπόν να έχετε και δικά σας. Να είναι άνετα και σταθερά, έχοντας πάντα στο μυαλό σας ότι οι σερβιέτες πρέπει να είναι μεγάλες.

Σερβιέτες

Αν γεννήσετε σε ιδιωτικό μαιευτήριο, σας δίνουν. Αν γεννήσετε, όμως, σε δημόσιο, αγοράζετε εσείς. Σε αυτήν την περίπτωση, προτιμήστε για τις πρώτες μέρες, τις σερβιέτες για ακράτεια, όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, διότι είπαμε, η ροή των λοχείων είναι μεγάλη.

2 σουτιέν θηλασμού

Τόσο στο μαιευτήριο, όσο και για το διάστημα που θα θηλάζετε, θα φοράτε πάντα σουτιέν θηλασμού. Μην χρησιμοποιείται απλά σουτιέν ή με μπανέλες, διότι μπορεί να σας τραυματίσουν. Κι εννοείται ότι δεν είναι καθόλου πρακτικά.

Επιθέματα θηλασμού

Να έχετε αρκετά μαζί σας για τις διαρροές.

Κρέμα για τις θηλές

Εδώ συμβουλευτείτε το γυναικολόγο ή τη μαία σας, ποια να χρησιμοποιήσετε

Υγρά μαντηλάκια καθαρισμού ή μωρομάντηλα

Θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και για εσάς και για τους επισκέπτες σας.

Παντόφλες - σαγιονάρες

Προτιμήστε τις σαγιονάρες για το μπάνιο και τις παντόφλες για τις βόλτες σας.

Ενυδατικό για τα χείλη

Μετά τα διαδικασία του τοκετού, σκάνε τα χείλη, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα ενυδατικό για να τα περιποιηθείτε.

Σαμπουάν – αφρόλουτρο - σφουγγάρι

Στο ιδιωτικό μαιευτήριο μπορεί να σας παρέχουν. Στο δημόσιο όχι. Και στις δύο περιπτώσεις όμως καλό είναι να έχετε μαζί σας. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας ολόκληρα τα μπουκάλια. Αγοράστε τα μπουκαλάκια/ σετ ταξιδιού και βάλτε σε αυτά τόσο το σαμπουάν όσο και το αφρόλουτρο σας.

Λαστιχάκια για τα μαλλιά – βούρτσα

Από τα πιο απαραίτητα, αν έχετε μακριά μαλλιά, είναι τα λαστιχάκια. Ειδικά στο θηλασμό θα σας χρειαστούν.

Καλλυντικά

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όλες οι μέλλουσες μανούλες είναι όμορφες. Στον τοκετό, όμως, ταλαιπωρούνται, ενώ και για ψυχολογικούς λόγους, θέλετε να είστε όμορφες. Έτσι, πάρετε μαζί σας καλλυντικά. Προτιμήστε τα φυτικά, όσο θα θηλάζετε.

Οδοντόβουρτσα – οδοντόκρεμα

Αποσμητικό

Tablet – περιοδικά – βιβλίο

Για να περάσει η ώρα

Μαξιλάρι θηλασμού

Το μαξιλάρι θηλασμού, σε σχήμα μισοφέγγαρου, θα σας βοηθήσει στο θηλασμό του μωρού σας.

Σημειωματάριο

Θα σας δημιουργηθούν πολλές απορίες, οπότε καλό είναι να τις σημειώνετε για να μην ξεχάσετε κάποια.

Φωτογραφική μηχανή – κάμερα

Για να μην χάσετε τίποτε από τις πρώτες στιγμές του μωρού σας και τις δικές σας ως γονείς

Για το μωρό:


Δύο φορμάκια, ένα ζιπουνάκι, μια ζακετούλα ή μπουφανάκι (ανάλογα την εποχή), γαντάκια και καλτσάκια.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved