Δίαιτα και θηλασμός: Μπορώ να μειώσω τις ημερήσιες θερμίδες ενώ θηλάζω;

Αν θηλάζετε τότε γνωρίζετε πόσο απαιτητική διαδικασία είναι. Την ίδια στιγμή όμως ανυπομονείτε να αποκτήσετε ξανά τη σιλουέτα σας και να ξεφορτωθείτε τα παραπανίσια κιλά. Μη βιάζεστε όμως τόσο πολύ.

Δίαιτα και θηλασμός: Μπορώ να μειώσω τις ημερήσιες θερμίδες ενώ θηλάζω;

Μια εξαντλητική δίαιτα δεν είναι μόνο ανθυγιεινή αλλά και αναποτελεσματική, ιδιαίτερα αν θηλάζετε.

Αν είστε αυστηρή στον έλεγχο των θερμίδων σας, αυτό θα έχει αντίκτυπο στην ικανότητά σας να παράγετε γάλα. Μόλις εγκατασταθεί πλήρως ο θηλασμός μπορείτε να αρχίσετε δίαιτα χωρίς μεγάλες στερήσεις, ώστε να μην επηρεαστεί το γάλα. Πρέπει ωστόσο να είστε ιδιαίτερα προσεκτική και να μην λαμβάνετε λιγότερες από 1.800 θερμίδες την ημέρα, και όχι πριν από την έκτη με όγδοη εβδομάδα μετά τον τοκετό.

Ακόμα και στην περίπτωση που δεν θηλάζετε, επιβάλλεται να διατηρείτε τα αποθέματα ενέργειάς σας, αλλά μπορείτε να μειώσετε τη λήψη στις 1950- 2.100 θερμίδες την ημέρα που είναι και η συνιστώμενη εκτός κύησης.

Φροντίστε ωστόσο, να ξεκινήσετε σταδιακά σε μια περίοδο κάποιων εβδομάδων. Ακόμα και αν δεν θηλάζετε αξίζει να ισορροπήσετε την πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων για να αδυνατίσετε και να μείνετε υγιής. Η εγκυμοσύνη θα έχει στερήσει τα αποθέματά σας από πολλά θρεπτικά συστατικά. Πρέπει λοιπόν να λαμβάνετε τροφές πλούσιες σε φρέσκα υλικά για να φτάσετε στα πριν από την εγκυμοσύνη επίπεδα.

Μειώστε λιπαρά, έλαια και γλυκά και συμπληρώστε στο διαιτολόγιό σας πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Οι μη επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως το ψωμί ολικής άλεσης, τα δημητριακά και τα ζυμαρικά, θα σας δώσουν την ενέργεια και πολλά απαραίτητα συστατικά που χρειάζεστε για να φροντίσετε το μωρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved