Πόνοι περιόδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ίσως αισθανθείτε κάποιους πόνους, όμοιους με τους πόνους που νιώθετε κατά την περίοδό σας.

Πόνοι περιόδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αυτοί οι «πόνοι περιόδου» κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα είναι κάτι που θα πρέπει να συνηθίσετε μιας και είναι φυσιολογικοί πόνοι της ανάπτυξης της μήτρας.

Ωστόσο όμως, δεν θα πρέπει να επαναπαυτείτε. Θα πρέπει να κρατάτε ενήμερους το γιατρό σας και τη μαία σας ειδικά αν οι πόνοι γίνουν εντονότεροι ή ακολουθήσουν και άλλα συμπτώματα μαζί, εκτός από τους πόνους.

Πόνος κατά την εμφύτευση

Είναι φυσιολογικό κάποιες γυναίκες να αισθανθούν μικρά πονάκια-κράμπες, από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της κύησης. Αυτό συμβαίνει επειδή το έμβρυο εμφυτεύεται μέσα στη μήτρα.

Πόνοι της «χαμένης» περιόδου

Πολλές έγκυες γυναίκες έχουν έντονες κράμπες τη μέρα που θα αδιαθετούσαν. Μαζί με το πρησμένο στήθος, την κούραση, τη «χαμένη» περίοδο και τους πόνους, μια γυναίκα μπορεί να αντιληφθεί ότι τελικά είναι έγκυος.

Women Can Get Pregnant Through Anal Sex

Πόνοι κατά τη διάρκεια ανάπτυξης της μήτρας

Καθώς το μωράκι σας θα αναπτύσσεται και η μήτρα σας θα μεγαλώνει για τους επόμενους 9 μήνες, εσείς είναι πολύ πιθανό να νιώθετε πόνους και κράμπες.

Συσπάσεις Braxton Hicks

Γνωστές και ως προπαρασκευαστικές ή ψευτοωδίνες, οι Braxton Hicks είναι συσπάσεις που μοιάζουν με τους πόνους της περιόδου, μπορεί να είναι ήπιες ή ελαφρώς επώδυνες, ακανόνιστες, εντοπίζονται μόνο στην κοιλιά και μετά από λίγο σταματούν. Συνήθως εξαφανίζονται όταν εγκυμονούσα περπατάει, αλλάζει θέση ή ξεκουράζεται.

Έκτοπη κύηση

Μια κύηση λέμε ότι είναι έκτοπη όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται εκτός του βλεννογόνου της κοιλότητας της μήτρας, π.χ. στη σάλπιγγα και αποτελεί μια κατάσταση δυνητικά απειλητική για τη ζωή. Αντίθετα, στη φυσιολογική κύηση, το ωάριο που απελευθερώνεται μετά την ωορρηξία συλλαμβάνεται από τη σάλπιγγα μέσα στην οποία συντελείται η γονιμοποίησή του από το σπερματοζωάριο. Αυτή η κατάσταση προκαλεί πόνους που θυμίζουν πόνους περιόδου. Αν λοιπόν μια γυναίκα νιώθει τους πόνους μόνο από τη μία πλευρά και παρατηρήσει και αίμα θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στο γιατρό της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved