Επτά πράγματα που συμβαίνουν στο 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Από τη στιγμή που θα μπείτε στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, ανακαλύπτετε ότι σε λίγο καιρό, όλα αυτά θα τελειώσουν και θα κρατάτε επιτέλους στην αγκαλιά σας το μικρό σας αγγελούδι.

Επτά πράγματα που συμβαίνουν στο 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Έχετε βιώσει την πρωινή αδιαθεσία, τις αϋπνίες, τη δυσκολία στον ύπνο, τις κράμπες, τις λιγούρες και όλα εκείνα που κάνουν δύσκολη τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, τη ζωή μιας γυναίκας.

Αλλά πάνω που πιστεύετε ότι η επόμενη έκπληξη θα είναι μόνο τα σπασμένα νερά, το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνη ακολουθεί με άλλα ενοχλητικά συμπτώματα. Μάθετε παρακάτω μερικά περίεργα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης σας.

1. Οι φλέβες διογκώνονται

Αυτό συμβαίνει γιατί η μήτρα μεγαλώνει και γιατί αυξάνεται το βάρος.

trito

2. Πυελικό άλγος

Καθώς η μήτρα και η λεκάνη σας να αρχίζουν να ετοιμάζονται για τον τοκετό, θα νιώθετε αρκετούς πόνους που θυμίζουν συσπάσεις. Αυτή η διαδικασία, η οποία μπορεί να είναι βασανιστική για κάποιες μέλλουσες μαμάδες, προκαλείται από μια ορμόνη που ονομάζεται ρελαξίνη. Η ρελαξίνη χαλαρώνει τους συνδέσμους που περιβάλλουν τη λεκάνη σας.

3. Η κοιλιά σας μεγαλώνει γρήγορα

Αν σκεφτείτε την αύξηση του αίματος στον οργανισμό σας, τη μεγέθυνση του στήθους σας, του πλακούντα και του αμνιακού υγρού, δεν είναι έκπληξη που πολλές γυναίκες λαμβάνουν αρκετά κιλά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης.

4. Περίεργα όνειρα κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου

Πολλές μέλλουσες μαμάδες έχουν δει έντονα όνειρα κατά τη διαρκεί του ύπνου, όσο πλησιάζουν στην ημερομηνία τοκετού. Πιστεύεται ότι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης προκαλούν αυτά τα τρελά όνειρα κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου

tirto

5. Τα επίπεδα ασβεστίου πέφτουν

Οι γυναίκες έχουν λιγότερο ασβέστιο στο σώμα τους κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου τους από ό, τι κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Τα μωρά καθώς αναπτύσσονται κατά το τρίτο τρίμηνο, «τραβούν» όλο το ασβέστιο από τον οργανισμό της μαμάς τους.

6. Το στήθος μεγαλώνει ακόμη περισσότερο

Και ενώ λέτε ότι το στήθος σας δεν θα μεγαλώσει άλλο, ανακαλύπτετε ότι κάνετε λάθος. Κατά το τρίτο τρίμηνο οι αδένες προετοιμάζουν το στήθος για την παραγωγή γάλακτος.

7. Αλλάζει η χροιά της φωνής σας

Οι εγκυμονούσες δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν αν παρατηρήσουν αλλαγή στη χροιά της φωνής τους κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved