Σε ποιο μήνα θα μάθετε αν τα δίδυμά σας είναι ίδια

Το ένα τρίτο περίπου των διδύμων είναι ίδια. Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστωθεί αν τα δίδυμα είναι μονοωογενή ή διωογενή είναι οι τρεις πρώτοι μήνες της εγκυμοσύνης, που είναι ευκολότερο να βρεθεί αν τα μωρά μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα και/ή αμνιακό σάκο.

Σε ποιο μήνα θα μάθετε αν τα δίδυμά σας είναι ίδια

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό διαπιστώνεται στο πρώτο υπερηχογράφημα.Τα μονοωογενή δίδυμα αναπτύσσονται από την ένωση ενός σπερματοζωαρίου με ένα ωοκύταρο που διαιρείται στα δύο μετά τη γονιμοποίηση. Είναι του ίδιου φύλου, έχουν τα ίδια γονίδια, την ίδια ομάδα αίματος και την ίδια όψη.

Τα διωογενή αναπτύσσονται από δύο ωάρια που γονιμοποιούνται από δύο διαφορετικά σπερματοζωάρια. Μπορεί να είναι του αντίθετου φίλου και δεν μοιάζουν. Σε οικογένειες από διαφορετικές φυλές μπορεί ακόμα και να έχουν διαφορετικό χρώμα.
Υπάρχει οικογενειακό ιστορικό διωογενών διδύμων, ενώ τα μονοωγενή είναι τυχαία. Οι γυναίκες στα διωογενή δίδυμα έχουν 17% πιθανότητα να γεννήσουν κι αυτές διωογενή δίδυμα.

Μονοωογενή δίδυμα

Μονοωογενή δίδυμα προκύπτουν όταν ένα ζυγωτό διαιρείται στα δύο και μπορεί να μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα στη μήτρα. Κάθε μωρό έχει τον δικό του ομφάλιο λώρο, που συνδέεται με τον πλακούντα σε διαφορετικά σημεία. Τα μωρά μπορεί να έχουν χωριστό ή κοινό αμνιακό σάκο.

Διωογενή δίδυμα

Όταν αναπτύσσονται δύο ζυγωτά ταυτόχρονα, το κάθε μωρό έχει δικό του αμνιακό σάκο και δικό του πλακούντα. Το γεγονός ότι δεν μοιράζονται τον πλακούντα σημαίνει ότι τα διωογενή δίδυμα έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα ανάπτυξη, που προκύπτουν μερικές φορές όταν τα δίδυμα μοιράζονται την παροχή αίματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved