Αυτά είναι τα τέσσερα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι μέλλουσες μανούλες

Οταν πρόκειται να γίνεις μαμά για πρώτη φορά, νομίζεις ότι κάποια πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά και κάποια άλλα θα μείνουν ίδια... Η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις την παραμιρή ιδέα για το τι σε περιμένει.

Αυτά είναι τα τέσσερα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι μέλλουσες μανούλες

Οταν έχεις ένα μωρό, ή δύο ή και περισσότερα, και βλέπεις τις μανούλες που περιμένουν το πρώτο τους παιδί, λαμπερές και ανεμελες, σου περνάει καμιά φορά από το μυαλό να τους πεις τι πρόκειται να αλλάξει στη ζωη τους, αλλά απο την άλλη δε θες και να χαλάσεις το φανταστικό τους σενάριο και απλώς χαμογελάς.

Κανεις δε μπορεί να σε προετοιμάσει για ό,τι προκειται να συμβεί. Ούτε για τα συναισθήματα ούτε για τα γεγονότα. Αλλά οι μανούλες που έχουν ήδη παιδιά, συμφωνούν πως τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν είμαστε έγκυες, είναι τα εξης:

  1. Αγοράζουμε κάθε τι μωρουδίστικο, κάθε γκάτζετ που νομίζουμε ότι μπορεί να μας χρειαστεί. Και μάλιστα μας πείθουν και σχετικά εύκολα. Συσκευές, θερμαντήρες, βραστήρες, δεκάδες μπιμπερό ολων των ειδών και μεγεθών, πιπίλες, πανες, μαντηλάκια για όλα, ρουχαλάκια για όλες τις περιπτώσεις, εσώρουχα για μας, εσώρουχα για το μωρό.. μόνο εσώρουχα για τους συντρόφους μας δεν αγοράζουμε. Κούνιες, λικνα, καλαθούνες, ριλάξ, νομιζουμε ότι θα τα χρειαστούμε όλα! Κρατήστε το απλό. Πάρτε τα απαραίτητα και σιγά σιγά θα δείτε τι χρειάζεστε. Μην πελαγώνετε στο χάος του βρεφικού μάρκετινγκ.

  2. "Κολλάμε" στο πρόγραμμα που έχουμε στο μυαλό μας για τον τοκετό. Πολλές μανούλες δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για καισαρική τομή, αλλά 15-20 ώρες μετά από απέλπιδες προσπάθειες οι γιατροί τους τις έπεισαν. Να θυμάστε, το θέμα είναι να γεννήσετε ένα υγές μωράκι και να είστε κι εσείς καλά για να το φροντίσετε. Τι είδους τοκετό θα κάνετε, με τι είδους αναισθησία, είναι δευτερεύουσες παράμετροι. Μην τις αφήσετε λοιπόν να σας χαλάσουν τη μέρα.

  3. Δεν βάζουμε όρια στις επισκέψεις στο μαιευτήριο, αλλά και στο σπιτι τον πρώτο καιρό! Μέγα λάθος. Μπορεί να θέλετε να ξεκουραστείτε, να θηλασετε, να περάσετε ώρα με τον σύντροφό σας, ή απλώς να συνέλθετε μετά τον τοκετό. Δεν είστε υποχρεωμένες να δεχτείτε κανέναν, σε ακατάλληλη ώρα, ούτε στο μαιευτήριο ούτε στο σπίτι. Ακόμη κι αν σας αρέσει να περνάτε χρόνο με κόσμο, θέστε κάποια όρια για τον πρώτο καιρό στο σπίτι. Σταματήστε να λέτε, όσο μάλιστα είστε έγκυος ακόμη να περάσουν να σας δουν όταν γεννήσουν όποτε και όπου θέλουν ... Στο σπιτι ανοίγεται ένας άλλος κόσμος τις πρώτες μέρες με το μωρό. Θέστε τα όρια που σας εξυπηρετούν. Πείτε εσεις τη μέρα και την ώρα που θέλετε χωρις κανέναν ενδοιασμό.

  4. Νομίζουμε ότι θα επανέλθουμε άμεσα και ανώδυνα στην προηγούμενη μας ζωή. Μπορεί να κάνετε πρόγραμμα δίαιτας, ύπνου, ρουτίνας, παιδιού, προσωπικών, αλλά τιποτα μα τίποτα δεν εξαρτάται πλεον απο εσάς. Ούτε η γιόγκα, ούτε καν η διάθεσή και η αντοχή σας για να πάτε να φάτε. Θα πάρετε νέες αποφάσεις ανάλογα με τις ορέξεις του μικρού σας θησαυρού. Και όσο πιο νωρίς πάρετε αυτή ακριβώς την απόφαση, τόσο καλύτερα θα περάσετε!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved