Πώς να παρακινήσετε το μωρό σας να κινηθεί στη μήτρα

Δεν είναι περίεργο το μωρό σας να μειώσει λίγο τις κινήσεις του ειδικά στην 32η εβδομάδα εγκυμοσύνης αφού ο χώρος περιορίζεται. Ουσιαστικά, αυτήν και την επόμενη εβδομάδα οι κινήσεις του κορυφώνονται.

Πώς να παρακινήσετε το μωρό σας να κινηθεί στη μήτρα

Τι είναι φυσιολογικό; Αν διακρίνετε 10 κινήσεις σε 2 ώρες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μπορεί το μωρό σας να χρειάζεται που και που να το παρακινείτε να το κάνει αυτό.

Στις 24 εβδομάδες ο καρδιακός παλμός του μωρού επιταχύνεται ανταποκρινόμενος σε ελαφριά χτυπήματα ή τρίψιμο στην κοιλιά σας. Αν θέλετε να το κάνετε να κινηθεί, μιλάτε πάνω από την κορυφή της κοιλιάς σας, όπου είναι το πάνω μέρος της μήτρας. Η δυνατή μουσική θα το ξυπνά και μπορεί να προκαλεί και καμιά κλοτσιά.

Αλλάζοντας θέση- αν ξαπλώσετε από το αριστερό πλάι στο δεξί, στηρίζοντας την κοιλιά σας – θα κάνετε και το μωρό σας ν’ αλλάξει τη δική του, για να είναι άνετο στον περιορισμένο χώρο της μήτρας σας.

Όπως κι εσείς νιώθετε περισσότερη ενέργεια όταν τρώτε κάτι γλυκό, έτσι και το μωρό θα αντιδρά στην αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας. Πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι το μωρό τους κινείται περισσότερο μετά τα γεύματα.

«Και τα δύο μωρά μου κινούνταν το βράδυ, όταν ξεκουραζόμουν. Όταν ανησυχούσα για την κίνησή τους, τσιμπούσα λίγο την κοιλιά μου- ειδικά εκεί που πρόβαλλε ένα πόδι. Αυτό προκαλούσε εγγυημένα κίνηση!», θυμάται η MG.

«Πίνοντας κρύο νερό μπορεί να κάνετε το μωρό σας να κινηθεί, όπως κι αν φάτε κάτι. Όταν ήμουν μαία στη Σαουδική Αραβία, πολλές έγκυες όταν νήστευαν οι κινήσεις του εμβρύου μειώνονταν και αυξάνονταν μόλις έτρωγαν και πάλι», αναφέρει η NK.

«Ήμουν καλοκαίρι στον τρίτο τρίμηνο. Οποτε έβγαινα στον δυνατό ήλιο, ο γιος μου γινόταν πολύ δραστήριος. Και τα δύο μωρά μου ανταποκρίνονταν στη φωνή του μπαμπά τους», λέει η VB.

« Αν πίεζα απλώς την κοιλιά μου από τη μία πλευρά, ήταν βέβαιο ότι θα πρόβαλλε μια φτέρνα από τη άλλη», θυμάται η LJ.

Είναι πάντα σκόπιμο να ελέγχετε το μωρό πού και πού μέσα στη μέρα, όχι μόνο για να ηρεμείτε αλλά και για να διαπιστώσετε τυχόν προβλήματα έγκαιρα, αλλά χωρίς να σας γίνει εμμονή.

Πληροφορίες από το βιβλίο " Η εγκυμοσύνη μου ", εκδόσεις Διόπτρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved