Εγκυμοσύνη και γκαρνταρόμπα: Έξυπνες αγορές που θα σας κάνουν να νοιώθετε άνετα

Η εγκυμοσύνη απαιτεί προσαρμογή στον τρόπο με τον οποίο βλέπετε το σώμα σας. Με μια τέτοια τεράστια αλλαγή, είναι λογικό να νοιώθετε παχουλή και άκομψη, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Είναι τέτοια η ποικιλία ρούχων εγκυμοσύνης, ώστε μπορείτε εύκολα να έχετε μια πολύ ωραία εμφάνιση, με μοντέρνα και άνετα ρούχα.

Εγκυμοσύνη και γκαρνταρόμπα: Έξυπνες αγορές που θα σας κάνουν να νοιώθετε άνετα

Είναι σημαντικό ωστόσο να ξεχωρίσετε την πρόσληψη βάρους της εγκυμοσύνης από τη στάση απέναντι στη συνήθη πρόσληψη βάρους. Πολλές έγκυες γυναίκες ανησυχούν γιατί παίρνουν βάρος. Αλλά το βάρος αυτό δεν είναι πάχος. Η πρόσληψη βάρους στην εγκυμοσύνη διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, και εξαρτάται μερικώς από το αν είχατε το σωστό βάρος, αν ήσασταν υπέρβαρη, ή λιποβαρής όταν συλλάβατε.

Οι πρώτες μέρες

Μία από τις καλύτερες συμβουλές για την αρχή της εγκυμοσύνης σας είναι να μη σπεύσετε να αγοράσετε νέα γκαρνταρόμπα. Μπορείτε να προσαρμόσετε κάποια ρούχα σας, επωφελούμενη από τα ελαστικά υφάσματα ή τα ρούχα, με λάστιχο στη μέση, ή να αυτοσχεδιάσετε αφήνοντας λίγο ανοιχτά τα πάνω κουμπιά ή το φερμουάρ.
Προχωρώντας στο δεύτερο τρίμηνο, θα πρέπει να σκεφτείτε λίγο την γκαρνταρόμπα σας και να επενδύσετε σε μερικά βασικά κομμάτια ανάλογα με την κοιλιά σας. Αξίζει να πάρετε ένα τζιν εγκυμοσύνης, με ζώνη που προσαρμόζεται στο μέγεθος της κοιλιάς.
Αγοράζετε βασικά είδη στην πορεία και όχι όλα μαζί, ώστε να ακολουθείτε τις εποχές παράλληλα με το σώμα σας.

Επιλογή παπουτσιών

Επειδή στην εγκυμοσύνη αλλάζει το κέντρο βάρους, καθώς το βάρος μετατοπίζεται προς τα εμπρός, τα ψηλά τακούνια μπορεί να είναι επικίνδυνα- και σίγουρα δεν είναι άνετα. Προτιμήστε ίσια παπούτσια, ή με χαμηλό τακούνι. Τα αθλητικά θα είναι πιο άνετα, ενώ οι λεπτές γόβες μπορεί να οδηγήσουν σε κουρασμένα, πονεμένα πόδια.

Αγορά σουτιέν

Ίσως να θεωρείτε τα εσώρουχα εγκυμοσύνης περιττό έξοδο. Αλλά το στήθος σας μπορεί να μεγαλώσει πολύ, όπως η κοιλιά σας και ο θώρακάς σας, οπότε δικαιολογείται η αγορά νέων εσωρούχων. Το απολύτως απαραίτητο – από νωρίς – είναι το σουτιέν εγκυμοσύνης. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, κι όμως, το σουτιέν εγκυμοσύνης θα σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα, θα παίζει ρόλο στη στάση σας, θα βοηθά τα ρούχα σας να στέκονται και θα βελτιώνει την όψη του σώματός σας.

Ζώνη κοιλιάς

Είναι ελαστική ζώνη που καλύπτει το κενό ανάμεσα στα τζιν ή τις φούστες και τις μπλούζες που ανεβαίνουν προς τα πάνω όσο μεγαλώνει η κοιλιά.

Τζιν εγκυμοσύνης

Ειδικά σχεδιασμένα ρούχα εγκυμοσύνης ταιριάζουν στο σώμα σας και σας κάνουν να νιώθετε πιο κομψή και σίγουρη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved