Ματθίλδη Μαγγίρα: «Η κόρη μου επηρεάστηκε από το χωρισμό μου»

Ο τρόμος της όταν έμεινε έγκυος, οι ψυχολογικές διακυμάνσεις, όσα ένιωσε όταν πρωτοείδε την κόρη της, οι δύσκολες και όμορφες στιγμές που έζησαν από κοινού, αλλά και κατά πόσο επηρεάστηκε η μικρή από το διαζύγιο της. Αληθινή και εξομολογητική η Ματθίλδη Μαγγίρα δεν κρύβει στο mothersblog.gr πώς η ζωή της με την Λήδα είναι σαν παραμύθι!

Ματθίλδη Μαγγίρα: «Η κόρη μου επηρεάστηκε από το χωρισμό μου»

Από τον Γιάννη Βίτσα

-Όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος...

«Τρόμαξα πολύ, γιατί δεν το περίμενα. Δεν ήταν προγραμματισμένο. Έτυχε. Δεν ήξερα τι να κάνω αλλά ουσιαστικά αμέσως πήρα την απόφαση και είπα «Ναι. Θα φέρω στον κόσμο το παιδί».

-Ένιωσες ότι θα αλλάξει ολοκληρωτικά η ζωή σου; Φοβόσουν;

«Δε φοβόμουν. Μ' αρέσουν οι αλλαγές, απλά δεν γνώριζα τόσο καλά τον πρώην σύζυγο μου. Τον είχα μόλις γνωρίσει όταν έμεινα έγκυος και αυτό με τρόμαζε περισσότερο.»

-Όταν το ανακοίνωσες σε εκείνον πώς αντέδρασε;

«Χάρηκε πολύ»

-Πώς ήταν οι μήνες της εγκυμοσύνης ;

«Ήμουν χαρούμενη αν και υπήρχαν δύσκολες στιγμές γιατί είχα ψυχολογικές διακυμάνσεις, όπως αντιστοίχως και τρεις μήνες μετά τη γέννα. Όλες οι γυναίκες είναι διαταραγμένες ορμονικά!»¨

-Η πρώτη φορά που κράτησα την Λήδα αγκαλιά...

«Ένιωσα το σύμπαν. Δε μπορώ να το περιγράψω αλλιώς... Τα όσα ένιωσα ήταν πραγματικά παραπάνω από συγκίνηση.»

-Οι μήνες του θηλασμού ήταν...

«Έδινα καταρχήν αυστηρά μητρικό γάλα και καθόλου συμπληρώματα. Γέννησα επίσης φυσιολογικότατα χωρίς να βάλω επισκληρίδιο ή να κάνω καισαρική. Θήλασα την Λήδα για τεσσεράμησι μήνες. Έπειτα δεν είχα γάλα! Είναι φοβερή εμπειρία, γιατί συνδέεσαι ακόμα περισσότερο με το παιδί σου.»

-Όταν με φώναξε μαμά ένιωσα...

«Χαρά.. Το πιο συγκλονιστικό συναίσθημα ήταν όταν γέννησα. Όταν μου τη έδωσαν στην αγκαλιά μου και με κοίταξε με αυτό το βαθύ βλέμμα τρελάθηκα.»

- Η πιο όμορφη αλλά και η πιο δύσκολη στιγμή που βιώσαμε...

«Όλες οι στιγμές μαζί της είναι ωραίες. Θυμάμαι ακόμα όταν είπε την πρώτη της λέξη, όταν δημιούργησε την πρώτη πρόταση, δεν ξεχνώ πώς όταν είμαι άρρωστη έρχεται με αγκαλιάζει και θέλει να με περιποιηθεί. Είναι καθημερινές οι στιγμές ευτυχίας με την Λήδα. Στις δύσκολες στιγμές συγκαταλέγονται οι αρρώστιες.»

-Επηρέασε τη μικρή η επιλογή σας να χωρίσετε με τον πρώην σύζυγο σας;

«Σίγουρα ένα παιδί επηρεάζεται από τον χωρισμό των δικών του. Όμως είμαστε και οι δύο δίπλα της και της δείχνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα

-Η ζωή μου με τη Λήδα είναι σαν...

«Παραμύθι.»

-Το παιδί μου, μου έμαθε...

«Να γίνομαι κάθε ημέρα καλύτερος άνθρωπος.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved