Τεχνητοί πόνοι τοκετού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πολλές γυναίκες όταν σκέφτονται τον τρόπο που θέλουν να γεννήσουν, συνήθως σκέφτονται τον γρήγορο και ανώδυνο τοκετό, έχοντας και νιώθοντας τον λιγότερο πόνο, ειδικά όταν είναι η πρώτη φορά.

Τεχνητοί πόνοι τοκετού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι περισσότερες περιμένουν να αντιληφθούν την ώρα του τοκετού από την ξαφνική ρήξη υμένων. Τι γίνεται όμως, όταν οι ημέρες περνούν και τα νερά δεν σπάνε; Τότε ο γιατρός τους, σίγουρα θα τους συστήσει να προγραμματίσουν τον τοκετό και να προχωρήσουν στους τεχνητούς πόνους.

Πρόκληση τοκετού πώς γίνεται;

Όταν μια γυναίκα πηγαίνει στο μαιευτήριο με φυσιολογικούς πόνους και ρήξη υμένων, οι ορμονικές αλλαγές και η πίεση που ασκεί το ανεπτυγμένο έμβρυο στη μήτρα βοηθούν την έναρξη της διαδικασίας του τοκετού, κάτι που δεν συμβαίνει στις γυναίκες που υποβάλλονται σε τεχνητούς πόνους.

Πολλές είναι οι φορές που ο τοκετός προκαλείται τεχνητά, με τη βοήθεια ορμονών ή μηχανικής πίεσης στον τράχηλο.

texnitoi ponoi

Σε ποιες περιπτώσεις συμβαίνει;
Ο τοκετός επισπεύδεται μόνο όταν κριθεί πώς είναι καλύτερο να γεννηθεί το μωρό παρά να παραμείνει μέσα στη μήτρα, όταν εκτιμάται πως η υγεία της μητέρας ή του εμβρύου κινδυνεύει εάν συνεχιστεί η κυοφορία και όταν έχει παρέλθει η προβλεπόμενη πιθανή ημερομηνία τοκετού και έχουν συμπληρωθεί όλες οι εβδομάδες της κύησης. Ανεξαρτήτως λόγου, ο γιατρός οφείλει να σας περιγράψει ενδελεχώς τη διαδικασία. Η ένδειξη, η μέθοδος, πιθανοί κίνδυνοι και συνέπειες πρέπει να σας είναι γνωστά εκ των προτέρων.

Η ωκυτοκίνη τα κάνει όλα
Ο γιατρός επιταχύνει την πρόοδο του τοκετού με τη χρήση της ωκυτοκίνης για να κάνει τις ωδίνες αποτελεσματικότερες.

Η ωκυτοκίνη πρέπει να δίνεται με τρόπο που να μιμείται τις φυσιολογικές ωδίνες. Οι τεχνητές συσπάσεις (τεχνητοί πόνοι) όμως, είναι συχνά δυνατότερες και πυκνότερες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση της καρδιακής λειτουργίας του εμβρύου γι’αυτό και επιβάλλεται συνεχής παρακολούθηση. Επί πολύ πυκνών συσπάσεων, η δόση της ωκυτοκίνης μειώνεται και ρυθμίζεται αναλόγως.

Πώς παρακολουθείται το έμβρυο κατά τη διάρκεια των τεχνητών πόνων

Οι συσκευές παρακολούθησης χρησιμοποιούνται για να ελεγχθεί η πρόοδος του εμβρύου κατά τη διάρκεια των ωδίνων. Ο πιο κοινός τύπος είναι ο εξωτερικός καρδιοτοκογραφικός έλεγχος, όπου δύο ηλεκτρόδια τοποθετούνται στην κοιλιά της μέλλουσας μαμάς. Τα καλώδια συνδέονται με το μηχάνημα που δίνει εικόνα του καρδιακού ρυθμού του εμβρύου και της έντασης των συσπάσεων της μήτρας σε μια οθόνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού: Πώς μπορούν να διευκολύνουν έναν τοκετό

Το μυστικό για πιο γρήγορο και ανώδυνο τοκετό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved