Γιορτινά γεύματα στην εγκυμοσύνη! Τι πρέπει να προσέξετε!

Μπορεί τις γιορτινές ημέρες όλοι να είμαστε πιο χαλαροί σε σχέση με το φαγητό και να σκεφτόμαστε την κλασσική ατάκα «δίαιτα από Δευτέρα», όμως σε ειδικά στην εγκυμοσύνη δεν θα πρέπει να αφεθούμε και να τρώμε ακατάπαυστα.

Γιορτινά γεύματα στην εγκυμοσύνη! Τι πρέπει να προσέξετε!

Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε περισσότερο

- Μακριά από «περίεργα» φαγητά.

Έως τώρα είχατε συνηθίσει συγκεκριμένο διατροφολόγιο, όμως επειδή τις γιορτές μπορεί να γευματίσετε σε σπίτια φίλων ή σε κάποιο εστιατόριο, μην πειραματιστείτε δοκιμάζοντας τροφές και συνδυασμούς που μέχρι τώρα είχατε αποφύγει.

- Φάτε μικρές μερίδες

Κανείς δεν θα σας απαγορεύσει να φάτε γαλοπούλα, γέμιση, χοιρινό, σαλάτες ή οτιδήποτε έχετε ετοιμάσει. Όμως αυτό που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι οι ποσότητες. Φάτε μικρές ποσότητες για να μην επιβαρύνεται το στομάχι σας!

- Αποφύγετε το αλκοόλ

Σίγουρα όλοι γύρω σας θα απολαμβάνουν το ποτό τους ή το κρασί τους. Ναι, ένα ποτηράκι κι εσείς μπορείτε να πιείτε αλλά προσοχή στις υπερβολές καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε το ένα φέρνει το άλλο. Πιείτε κάτι light, πάντα με τις συμβουλές του γιατρού σας!

- Γλυκά, γλυκά, γλυκά... stop!

Το σπίτι είναι γεμάτο γλύκα. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κέικ και κάθε λογής λιχουδιές. Σίγουρα θέλετε να τα δοκιμάστε όλα και μπορείτε να το κάνετε αλλά πάντα με μέτρο. Πάρτε ένα πιατάκι και βάλτε μια κουταλίτσα από όλα, τόσο ώστε να μην επιβαρύνεται ούτε εσάς ούτε και το μωρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved