Εγκυμοσύνη: Πότε αρχίζετε να χάνετε την ισορροπία σας;

Όσο προχωράει η εγκυμοσύνη , το κέντρο βάρους σας μετακινείται διαρκώς προς τα εμπρός λόγω του αυξημένου βάρους του μωρού και της μήτρας σας.

Εγκυμοσύνη: Πότε αρχίζετε να χάνετε την ισορροπία σας;

Για να ισορροπήσουν οι περισσότερες φέρνουν την πύελο προς τα εμπρός, ώστε να αυξηθεί η καμπύλη στη βάση της σπονδυλικής στήλης -μερικές φορές έως και κατά 28 μοίρες. Αυτό βέβαια επηρεάζει τη στάση και την ισορροπία σας και μπορεί να μειωθεί και ο συντονισμός σας όσο προχωράει η εγκυμοσύνη.

Αν και η μητέρα φύση (ή ίσως η εξέλιξη) έχει φροντίσει να μην παραπατάμε στην εγκυμοσύνη, βοηθά να εξισορροπείτε την αλλαγή του κέντρου βάρους με λίγο βραδύτερη κίνηση και αποφυγή γρήγορων αλλαγών στην κατεύθυνση. Προσέχετε επίσης, τις ανώμαλες επιφάνειες.

Η γιόγκα βοηθά στη στάση του σώματος και την ισορροπία, επιτρέποντάς σας να προσαρμόζετε φυσικά στη μετατόπιση του κέντρου βάρους. Η καλή στάση είναι ουσιαστική όχι μόνο για να εξισορροπείται η πίεση που εξασκείται στη μέση και σε άλλες αρθρώσεις αλλά και γιατί η δράση της ρελαξίνης μπορεί να σας κάνει να υιοθετήσετε κάθε πιθανή στάση για να σταθείτε όρθια!

Η καλύτερη συμβουλή είναι να φοράτε ίσια παπούτσια για καλύτερη στάση και για να αποφεύγετε τα ατυχήματα. ‘Οσο μεγαλώνει η κοιλιά σας, τόσο πιο απαραίτητο θα είναι να κάθεστε για να φορέσετε παπούτσια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved