'Εξι περίεργα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Νοιώθουν πρήξιμο στο στήθος, δεν έχουν περίοδο, αισθάνονται συνεχώς κόπωση.

'Εξι περίεργα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Όμως πολλές έγκυοι βιώνουν ορισμένα, λιγότερο κοινά, συμπτώματα ειδικά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. Ποια είναι αυτά;

1. Έκκριση λευκής ή κίτρινης βλέννας
Πολλές γυναίκες έχουν κολπικά υγρά ή βλέννες λόγω των αυξημένων ορμονών. Ωστόσο, το χρώμα δεν είναι πάντα το ίδιο σε όλες τις γυναίκες. Αν αρχίσει να μυρίζει, να σας καίει, να έχετε φαγούρα, το χρώμα του αλλάζει και η υφή του να είναι υγρή ή ρευστή, επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας.
2. Η θερμοκρασία του σώματος είναι πολύ υψηλή
Την πρώτη φορά που ξυπνάτε το πρωί μετά την ωορρηξία, η θερμοκρασία του σώματός σας είναι ελαφρώς αυξημένη. Αν η θερμοκρασία αυτή, γνωστή ως βασική θερμοκρασία του σώματος, παραμένει σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο από δύο εβδομάδες, μπορεί να είστε έγκυος. Η αλλαγή της θερμοκρασίας του σώματός σας μπορεί να διατηρηθεί και τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.
3. Νοιώθετε την ανάγκη να πηγαίνετε συνεχώς στην τουαλέτα
Η συχνοουρία είναι συνηθισμένη στην εγκυμοσύνη καθώς η μήτρα ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη. Ωστόσο, πολλές γυναίκες νοιώθουν ότι πρέπει να πάνε στην τουαλέτα χωρίς όμως να το χρειάζονται πραγματικά.
4. Έχετε μια γεύση μετάλλου στο στόμα σας
Πολλές φορές, οι έγκυες αισθάνονται μια περίεργη γεύση στο στόμα τους. Είναι δυσάρεστη, τους θυμίζει αυτή του μετάλλου, και δεν φεύγει ακόμα κι αν δοκιμάσουν διάφορες γεύσεις. Δεν είναι ανησυχητικό, είναι θέμα οιστρογόνων.
5. Ακούτε την καρδιά σας να χτυπά πιο ...αργά
Η αύξηση του όγκου του αίματος σημαίνει ότι η καρδιά πρέπει να εργαστεί ...σκληρότερα. Έτσι, νοιώθετε τους χτύπους της καρδιάς σας να γίνονται πιο δυνατοί αλλά όχι με τον ίδιο ρυθμό.
6. Κιρσοί αιδίου (Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης – Χρόνιος Πυελικός Πόνος)
Υπολογίζεται πως το 1/3 σχεδόν των γυναικών θα παρουσιάσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους Χρόνιο Πυελικό Πόνο (ΧΠΠ). Ως Χρόνιος Πυελικός Πόνος ορίζεται ο πόνος που δεν είναι περιοδικός και έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 6 μηνών.
Πολλές φορές συνδέεται με το Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης (ΣΠΣ) που έγινε ευρύτερα γνωστό τη δεκαετία του 1980 όταν αποδείχτηκε πως πάνω από 90% των γυναικών με Χρόνιο Πυελικό Πόνο, έχουν και διατεταγμένες φλέβες (κιρσούς) στην πύελο.
Το Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης (ΣΠΣ) είναι η κατάσταση που οφείλεται στη φλεβική στάση (συσσώρευση του αίματος) στην πύελο και περιλαμβάνει μια σειρά συμπτωμάτων είτε τοπικά (πυελικό πόνο), είτε από τα παρακείμενα όργανα (γεννητικά όργανα, ουροδόχο κύστη, έντερο) είτε επειδή το αίμα μπόρεσε να βρει διέξοδο και να προκαλέσει κιρσούς στα κάτω άκρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved