Βότανα που καταπραΰνουν τις καούρες

Οι συχνές καούρες δεν ταλαιπωρούν μόνο τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή όσους υποφέρουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Βότανα που καταπραΰνουν τις καούρες

Καούρες μπορεί να έχετε μετά την κατανάλωση ενός πικάντικου γεύματος ή ενός χυμού από όξινα φρούτα. Οι καούρες οφείλονται στην παλινδρόμηση του όξινου περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο, εξαιτίας της χαλάρωσης του οισοφαγικού σφιγκτήρα.

Εάν νοιώθετε δυσφορία ή ενόχληση από καούρες, μπορείτε να ανακουφιστείτε πίνοντας ορισμένα βότανα. Όπως:

-Φασκόμηλο:Το έγχυμά του χρησιμοποιείται για τη δυσπεψία, ενώ είναι κατάλληλο και για γαργάρες και στοματικές πλύσεις
-Χαμομήλι: Ως έγχυμα, χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση στομαχικών διαταραχών αλλά και μολύνσεων. Έχει ηρεμιστική, αντιφλεγμονώδη και αντισπασμωδική δράση.
-Μέντα: Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέντα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία αρκετών παθήσεων. Είναι γνωστή για τις αναλγητικές, αναισθητικές, αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμικροβιακές και αντισπασμωδικές ιδιότητες εκτός των άλλων.
Επίσης είναι χρήσιμη στην αντιμετώπιση της ναυτίας, των εμέτων και του τυμπανισμού του στομάχου, όλα συχνά συμπτώματα της εγκυμοσύνης.
-Μελισσόχορτο: Χρησιμεύει ως ήπιο αντικαταθλιπτικό, κατά του άγχους και της έντασης, διεγείρει το πεπτικό σύστημα και ενισχύει τη μνήμη. Χρησιμοποιείται ως αφέψημα αλλά και ως αιθέριο έλαιο, για χαλαρωτικό.
-Ο μαραθόσπορος ή το γλυκάνισο: Ηρεμούν το στομάχι και διευκολύνουν την πέψη.
- Η πιπερόριζα (τζίντζερ): Το ρόφημα πιπερόριζας διευκολύνει την πέψη και ανακουφίζει σε περιπτώσεις ναυτίας ή καούρας.
-Μαστίχα: Διεγείρει την παραγωγή και την κατάποση σιέλου, δρώντας έτσι προστατευτικά στα ενοχλήματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Αν οι καούρες δεν είναι περιστασιακές αλλά οφείλονται σε άλλου είδους πρόβλημα, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό γιατρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved