Ελένη Δήμου: «Ο γιος μου, μου άλλαξε το χαρακτήρα»

Η αισθαντική ερμηνεύτρια σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της εξομολογείται στο mothersblog.gr όσα της δίδαξε ο 19χρονος Αντώνης Ανδρέας. Η Ελένη Δήμου μιλά για τις πιο όμορφες και δύσκολες στιγμές τους, δεν κρύβει ότι ο γιος της την ωρίμασε και ονειρεύεται να μπορεί να βρίσκεται δίπλα του, σε κάθε του ανάγκη!

Ελένη Δήμου: «Ο γιος μου, μου άλλαξε το χαρακτήρα»

Από τον Γιάννη Βίτσα

-Πώς είστε ως μητέρα;

«Προσπαθώ να είμαι δίπλα στις ανάγκες του γιου μου. Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη διδαχή ενός παιδιού πραγματοποιείται στο πρώτα από το σπίτι και έπειτα από το σχολείο. Ουσιαστικά μέσω αυτών διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του.»

-Ο Αντώνης Ανδρέας είναι δεκαεννέα ετών, φοιτά στο δεύτερο έτος του πολυτεχνείου. Ουσιαστικά δεν επέλεξε να ακολουθήσει το δικό σας επάγγελμα.

«Όχι. Η ζωή του ανήκει, είναι δική του και οι αποφάσεις του θα πρέπει να είναι επίσης δικές του. Εγώ ήμουν και παραμένω δίπλα στο παιδί ότι και να επιθυμεί ή αποφασίσει. Αν ήθελε να ασχοληθεί με τη μουσική πάλι θα ήμουν κοντά του. Με τον μπαμπά του, τον υποστηρίζουμε σε κάθε του επιλογή...»

-Είναι ολόκληρη η ζωή σας;

«Βέβαια. Είναι ολόκληρή η ζωή μου, όπως και του συζύγου μου αντιστοίχως. Είναι ότι σημαντικότερο δημιούργησα.»

-Τι σας έχει διδάξει ο γιος σας;

«Πολλά πράγματα. Μου άλλαξε το χαρακτήρα. Με έκανε να βλέπω με άλλο ουσιαστικό τρόπο τα πράγματα, πιο ώριμα -αν θέλετε- γιατί οι καλλιτέχνες είμαστε λίγο έως πολύ ρομαντικοί. Πολλές φορές ζούμε σε ένα συννεφάκι, βιώνουμε το δικό μας παραμύθι. Ο γιος μου με προσγείωσε όμορφα στην πραγματικότητα και την αλήθεια.»

-Ποια είναι η πιο άσχημη στιγμή που έχετε ζήσει από κοινού;

«Η πιο δύσκολη στιγμή που βιώσαμε ήταν -όταν από λάθος γιατρών -ο σύζυγος μου ήταν στην εντατική. Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος.»

-Φαντάζομαι σταθήκατε πολύ δυνατή δίπλα του.

«Εκείνος ήταν περισσότερο δίπλα μου παρά το ότι ήταν δέκα ετών. Ήμουν σε μία περιοδεία που δε μπορούσα να αλλάξω, είχα χάσει τους γονείς μου, τα πεθερικά μου ήταν μακριά και είχα το παιδί μαζί μου. Ουσιαστικά είχα ένα φίλο δίπλα μου πάρα πολύ ώριμο παρά την ηλικία του, ο οποίος με καθοδηγούσε και με βοηθούσε. Θα έλεγα με πάσα ειλικρίνεια πώς ο γιος μου αντί να ωριμάσει μέσα από εμένα, ωρίμασα εγώ μέσα από εκείνον.»

-Ποια είναι η πιο τρυφερή σας στιγμή;

«Η πιο τρυφερή στιγμή ήταν μόλις τον γέννησα και τον έπιασα στην αγκαλιά μου. Όταν τον αγκάλιασα, δεν πίστευα ότι αυτό το πλάσμα είναι δικό μου, ότι βγήκε από μέσα μου.»

-Περάσατε διαστήματα κόντρας;

«Όχι. Δεν είχαμε ποτέ κόντρες μεταξύ μας.»

-Ποια είναι τα όνειρά σας για εκείνον;

«Αφήνω τον ίδιο να ονειρεύεται αυτά που επιθυμεί. Το μόνο που θέλουμε εγώ και ο σύζυγος μου είναι να είμαστε καλά για να τον στηρίζουμε σε ότι χρειαστεί. Εύχομαι ότι όνειρα κάνει κάθε παιδί να πραγματοποιηθούν, ειδικά τώρα που καλούνται να αλλάξουν τον κόσμο. Αυτή η γενιά θα αλλάξει τον κόσμο. Εύχομαι να το καταφέρουν.»

PLUS: Η Ελένη Δήμου εμφανίζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην μουσική παράσταση μέρες ραδιόφωνου με τον Μάκη Δελαπόρτα αλλά και τους Παναγιώτη Πετράκη, Γιάννη Μαθέ και Χαρά Κεφαλά. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια ομολογεί στο mothersblog.gr «Ερμηνεύουμε τραγούδια από τις δεκαετίες του σαράντα, του πενήντα, του εξήντα, του εβδομήντα και ολοκληρώνουμε με το 1980 και 1990 με τα δικά μου τραγούδια. Είναι μία πάρα πολύ ωραία παράσταση με μοναδικά κοστούμια και χορογραφίες. Έχουμε δώσει έμφαση στα πιο σημαντικά γεγονότα αυτών των δεκαετιών. Είναι μία πολύ ωραία δουλειά με εξαιρετικούς συνεργάτες».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved