Αγγελική Δαλιάνη: «Πέρασα επιλόχεια χαρά και όχι κατάθλιψη»

Η Μαρία Λυδία ομόρφυνε τη ζωή της, άλλαξε τις προτεραιότητες της, την έμαθε ουσιαστικά πράγματα για τον εαυτό της και κυρίως την έκανε ευτυχισμένη. Η Αγγελική Δαλιάνη εξομολογείται στο mothersblog.gr όσα όμορφα της χάρισε η κόρη της!

Αγγελική Δαλιάνη: «Πέρασα επιλόχεια χαρά και όχι κατάθλιψη»

Από τον Γιάννη Βίτσα

-Πόσο έχει αλλάξει η κόρη σου τη ζωή σου;

«Ριζικά. Είναι ένας νέος άνθρωπος στη κοινή ζωή μας με το Μάνου (σ.σ. Παπαγιάννη) και έχει αλλάξει τόσο τον τρόπο σκέψης μας, όσο και την καθημερινότητά μας.»

-Ήσουν έτοιμη να γίνεις μητέρα;

«Βέβαια. Το είχαμε αποφασίσει με το Μάνο και ήθελα πολύ να γίνω μητέρα.»

-Ήταν όνειρο ζωής να κάνεις οικογένεια;

«Όπως κάθε κοριτσάκι, -έτσι και εγώ- σε μικρή ηλικία το φανταζόμουν. Βέβαια όταν ήρθε η στιγμή να πραγματοποιηθεί δεν συνέβη απλά επειδή ήταν όνειρο ζωής αλλά γιατί βοηθούσαν και οι προϋποθέσεις.»

-Τι σου έχει μάθει η Μαρία- Λυδία;

«Να είμαι πιο συνεπής και πιο προσεχτική με τον εαυτό μου. Ο τρόπος σκέψης σου αλλάζει χωρίς να το καταλάβεις ακόμα και σε πολύ απλά πράγματα της καθημερινότητας. Προσπαθώ να είμαι υγιής και συνεπής απέναντί της. Επιδιώκω να της αφιερώνω χρόνο. Νιώθω ότι έχω μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στα πράγματα.. Όλα τα παραπάνω είναι μεγάλο μάθημα ζωής για εμένα.»

-Ποια είναι η πιο συγκινητική στιγμή που έχετε ζήσει οι δυο σας;

«Όταν συζητάμε και σε στιγμές μας παρασύρει η κουβέντα και νιώθω ότι μιλώ ενδεχομένως με ένα μεγαλύτερο παιδί ως ίσος προς ίσο.»

-Η πιο δύσκολη περίοδος που αντίστοιχα που έχετε βιώσει;

«Δόξα το Θεό προς το παρών δεν έχουμε βιώσει κάτι τρομερά δύσκολο . Σίγουρα όμως όταν τυχαίνει να αρρωστήσει με κάποια ιωσούλα τα πράγματα δυσκολεύουν.»

-Πέρασες επιλόχεια κατάθλιψη;

«Όχι. Πέρασα επιλόχεια χαρά και όχι κατάθλιψη. Νομίζω πώς εκείνη την περίοδο είσαι ή του ύψους ή του βάθους. Εγώ πέρα από το μωρό προετοίμαζα και το γάμο μας με το Μάνο και θα έλεγα πώς πέρασα πολύ χαλαρά εκείνο το διάστημα. Δεν πέρασε καν από το μυαλό μου, η λέξη κατάθλιψη.»

-Ουσιαστικά αποφάσισες να κάνεις παιδί στο πικ της καριέρας σου αφού το διάστημα που έμεινες έγκυος πρωταγωνιστούσες σε ένα καθημερινό σήριαλ με πολύ μεγάλη επιτυχία. Με ένα τρόπο έβαλες την οικογένεια πάνω από την καριέρα...

«Ναι. Ασυναίσθητα μάλλον είχα στο μυαλό μου τα βήματα που προετοίμαζα. Τελειώνοντας τις σπουδές, είχα ως στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση και εφόσον τα έφερε καλά η ζωή και έχοντας μία μόνιμη σχέση, το επόμενο βήμα ήταν η οικογένεια. Τώρα προσπαθώ να τα συνδυάσω και τα δύο παράλληλα, όπως και η πλειοψηφία των γυναικών στις ημέρες.»

-Είναι δύσκολο;

«Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι πολύ μεγάλη καριέρα από μόνο του και έχει πολύ μεγαλύτερες ευθύνες απ' ότι η δουλειά, αλλά επειδή κάνω μια δουλειά που αγαπώ είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη. Θεωρώ ότι όταν ένας γονιός είναι καλά με τις επιλογές του, μπορεί να τα συνδυάσει και τα δύο σημαντικές αυτές πτυχές και να μεγαλώσει σωστά το παιδί του.»

PLUS: Η Αγγελική Δαλιάνη πρωταγωνιστεί στο θεατρικό έργο «Το θαύμα της Άννυ Σαλιβάρ», που πρόκειται να παρουσιαστεί στο θέατρο Μπρότγουει. Πρόκειται για αληθινή ιστορία δύο γυναικών της Άννυς Σάλιβαρ και της Έλεν Κέλερ, που έλαβε χώρα στα τέλη του προπερασμένου αιώνα. Η δεύτερη σε ηλικία δεκαεννέα μηνών εξαιτίας ενός υψηλού πυρετού έμεινε τύφλη και κωφή. Μεγάλωνε μαζί με την οικογένειά της μέσα στο σκοτάδι. Μετά από κάποια χρόνια ήρθε ούσα δασκάλα η Άννυ Σάλιβαρ στο σπίτι της και με το πείσμα, την υπομονή της, την επιμονή της και ξεπερνώντας τις αντιξοότητες κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να βοηθήσει τη μικρή να μιλήσει και να επικοινωνήσει με τους γύρω της. «Ουσιαστικά την έβγαλε από το σκοτάδι» ομολογεί και η ηθοποιός στο mothersblog.gr και συνεχίζει λέγοντας «Έμειναν σχεδόν όλη τους τη ζωή μαζί και αποτελούν γυναίκες σύμβολα στην Αμερική. Η Έλεν σπούδασε και έμαθε πολλές γλώσσες παρόλη την αναπηρία της. Είμαι πολύ ευτυχής που μου δίνεται η ευκαιρία να ερμηνεύσω το ρόλο της Άννυ Σάλιβαρ γιατί είναι ένα έργο που περνά πάρα πολλά μηνύματα σε όλους μας».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved