Πέντε πράγματα που δυσκολεύουν μία έγκυο

Υπάρχουν μερικές κινήσεις που όσο περισσότερο φουσκώνει η κοιλίτσα σας, τόσο περισσότερο θα σας δυσκολεύουν.

Πέντε πράγματα που δυσκολεύουν μία έγκυο

Για να μην ταλαιπωρήστε λοιπόν, και να μην έχετε και κανένα μικροατυχηματάκι, όσο είστε έγκυος, καλό θα είναι να αποφεύγετε να κάνετε συγκεκριμένες κινήσεις/δουλειές προς το τέλος της εγκυμοσύνης σας ή αν νιώθετε δυσκίνητη και με υπερφουσκωμένη κοιλίτσα!

1. Μην κάθεστε στο πάτωμα. Είναι δύσκολο να καθήσετε και είναι και πιο δύσκολο να σηκωθείτε. Στο πάτωμα δε θα βολεύεστε με τίποτα, και για να σηκωθείτε θα χρειαστείτε κατά πάσα πιθανότητα βοήθεια!

2. Μην πλένετε τα πιάτα με τις ώρες. Πρώτα από όλα δε θα φτάνετε! Αλλα και να φτάνετε είναι πιθανόν να σας πονάει η μέση σας. Μη ζορίζεστε, κάντε τα λίγα λίγα, σιγά σιγά ή ακόμη καλύτερα, ζητήστε βοήθεια αν μπορείτε.

3.Κορδόνια στα παπούτσια. Προβλημα. Και στα δικά σας παπούτσια και στων παιδιών σας. Εσείς καλύτερα να προτιμάτε παπούτσια χωρίς κορδόνια και στα παιδάκια σας να ζητάτε να σηκώνουν το ποδαράκι τους για να σας βοηθάνε και να μη σκύβετε πολύ.

4. Μην αγκαλιάζεστε. Αν δείτε κάποιον στον δρόμο, όσο κι αν χαρείτε, συγκρατηθείτε. Δε χρειάζεται να πιέσετε την κοιλιά σας, και επιπλέον αυτός ο κάποιος μπορεί να μην υπολογίσει καλά και να σας πονέσει. Οσο για τον καλό σας, πείτε του να σας αγκαλιάζει από πίσω ή στο πλάι. Αβολο, αλλά πιο ασφαλές. :-)

5. Μην κουβαλάτε. Μην κουβαλάτε βαριά πράγματα και μην κάνετε την κοιλιά σας ακουμπιστήρι... Θα πονέσετε, θα πιεστείτε, μπορεί και να τραυματιστείτε. Είτε ζητήστε βοήθεια, είτε απλώς ΜΗΝ κουβαλήσετε. Ειναι άβολο, είναι κουραστικό και είναι και επικίνδυνο να σηκώνετε βάρη στο τέλος της εγκυμοσύνης σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved