Σωστή διατροφή στην εγκυμοσύνη: 10 πράγματα που οι διατροφολόγοι τονίζουν στις μέλλουσες μανούλες!

Ολοι ξέρουμε ότι μία μέλλουσα μαμά, ειδικά αν είναι στην πρώτη της εγκυμοσύνη, έχει δεκάδες απορίες, ερωτήσεις, προβληματισμούς και άγχη. Η σωστή διατροφή στην εγκυμοσύνη είναι ένα από αυτά.

Σωστή διατροφή στην εγκυμοσύνη: 10 πράγματα που οι διατροφολόγοι τονίζουν στις μέλλουσες μανούλες!

Οι γυναικολόγοι και οι διατροφολόγοι έχουν καταλήξει σε μία σειρά από συμβουλές για τη μέλλουσα μαμά, σχετικά με τις διατροφικές της συνήθειες. Ας δούμε λοιπόν τα 10 πράγματα που θα ήθελαν να ξέρουμε:

1. Η εγκυμοσύνη ΔΕΝ είναι η κατάλληλη ώρα για να κάντε δραστικές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες! Δεν είναι ώρα να γίνεται χορτοφάγος ή ωμοφάγος! Εχετε να σκεφτείτε και το μωρό σας, το οποίο χρειάζεται πρωτεϊνη και σίδηρο! Μία τέτοια διατροφή μπορεί να είναι υγιεινή (ή όχι) αλλά απαιτεί προγραμματισμό, πειθαρχία και έναν οργανισμό που την έχει ήδη συνηθίσει.

2. Αν δεν έχετε αλλεργια, ΜΗΝ αποφεύγετε να τρώτε ξηρούς καρπούς! Οχι μόνο δεν είναι επικίνδυνοι, αλλά βοηθούν στο να αποτρέψουν το παιδί σας από το να γίνει αλλεργικό στους ξηρούς καρπούς.

Besides offering a slew of health benefits (like good-for-you omega-3s), nuts may also ward off against allergies in your newborn:

3. Φορτώστε τον οργανισμό σας φολικό οξύ. Θα το βρείτε στο σπανάκι, το αβοκάντο, το μπρόκολο, τα εσπεριδοειδή και τα παντζάρια. Κάνουν πολύ καλό στον εγκέφαλο του μωρού και προσφέρουν προστασία κατά της κυστικής ίνωσης.

4. Συνδυάστε τις υψηλές σε σίδηρο τροφές μαζί με ένα φρούτο ή λαχανικό. Η βιταμίνη C ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου και προστατεύει από την αναιμία.

5. Πιθανόν δεν χρειάζεστε όσες θερμίδες νομίζετε. Στην πραγματικότητα δε χρειάζεστε παραπάνω θερμίδες στο πρώτο τρίμηνο. 340 έξτρα θερμίδες χρειάζεστε στο δεύτερο τρίμηνο, και 450 στο τρίτο. Το να τρώτε ακατάπαυστα δε βοηθάει ούτε εσάς ούτε το μωράκι σας. Αντιθέτως, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, υψηλής πιεσης και δυσκολιών στον τοκετό.

6. Τρώτε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ειναι σημαντικό να τρώτε κάθε 2-4 ώρες για να παρέχετε στο μωρό σταθερά επίπεδα ενέργειας, και να κρατηθούν και τα δικά σας επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σταθερά. Αυτο σας βοηθάει ενάντια στις ναυτίες και το αίσθημα κόπωσης.

7. Να είστε υπομονετικές με την απώλεια του βάρους μετά τον τοκετό. Πολλές φορές θα χρειαστείτε για να χάσετε τα κιλά, όσο καιρό χρειαστήκατε για να τα πάρετε.

8. Πίνετε πολύ τσάι από τζίντζερ μετά τον τοκετό. Το τζίντζερ είναι δυνατό αντιφλεγμονώδες. Μετά τη γέννα θα σας βοηθήσει να κλείσουν οι πληγές γρήγορα. Θα νιώσετε πιο δυνατή, πιο γρήγορα.

9. Αν θηλάζετε μην αρχίσετε κάποια αυστηρή δίαιτα. Το μωρό σας χρειάζεται όλες τις τροφές και εσείς χρειάζεστε έξτρα ενέργεια για να είστε δυνατή. Να είστε υπομονετική. Να έχετε στο νου σας να παίρνετε περίπου 500 θερμιδες πάνω από το κανονικό - αυτό που θα τρώγατε για σας.

10. Να φέρεστε έξυπνα με τις έξτρα θερμίδες. Φάτε πράγματα που θα σας δώσουν ενέργεια και θα σας βοηθήσουν στον θηλασμό. Δείτε τα συστατικά τους και τις θερμίδες τους, σε σχέση με την ενέργεια που προσφέρουν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved