Βότανα για την εγκυμοσύνη: Μην αποφασίζετε μόνη σας τι θα καταναλώσετε

Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πίνουν άφθονα αφεψήματα βοτάνων, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Βότανα για την εγκυμοσύνη: Μην αποφασίζετε μόνη σας τι θα καταναλώσετε

Δεν είναι όμως όλα τα βότανα επικίνδυνα, ούτε όλα κάνουν καλό! Μπορείτε να καταναλώσετε με σιγουριά χαμομήλι, πικραλίδα, πιπερόριζα (τζίντζερ), τσουκνίδα και φυσικά τσάι του βουνού.

Συγκεκριμένα για το τσάι, μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα τσάι που περιέχει πιπερόριζα, μέντα, θυμάρι, γιασεμί, αλλά να αποφυγετε το τσάι από βότανα, όπως λεμονόχορτο, γλυκάνισο, σύμφυτο, γατόχορτο ή νεπέτα, ιβίσκο, σμέουρο, δεντρολίβανο. Το τζίντζερ (πιπερόριζα) πράγματι μπορεί να ηρεμήσει το στομάχι και να σταματήσει τις ναυτίες της εγκυμοσύνης.

Το πράσινο τσάι έχει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία αλλά περιέχει καφεΐνη και, μάλιστα, σε μεγαλύτερες ποσότητες από το μαύρο τσάι, οπότε και η καταναλωθείσα ποσότητα πρέπει να συνυπολογίζεται στην ημερήσια ποσότητα πρόσληψης.

Μην κάνετε όμως ποτέ μόνη σας ρόφημα από κάποιο φυτό του κήπου σας. Δε συνιστώνται επισης τα: τζίνσενγκ, λυκίσκος, μανδραγόρα, ευκάλυπτος, ενώ ο δυόσμος είναι υπό αμφισβήτηση γι αυτο και πριν πιείτε οτιδήποτε καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας! Επίσης η αλόη έχει εκτρωτικές ικανότητες, και ο άνηθος απαγορεύεται στην εγκυμοσύνη.

Εξαιτίας της έλλειψης τεστ ασφαλείας και των μη πιστοποιημένων συστατικών, οι έγκυες και οι γυναίκες που θηλάζουν θα πρέπει να προσέχουν. Μερικά βότανα περιέχουν ισχυρά, ενεργά συστατικά. Άλλα μπορεί να είναι τοξικά ή απειλητικά για την υγεία. Να είστε λοιπόν προσεκτικές γιατί κάθε βότανο μπορει να γινει σύμμαχος ή εχθρός της εγκυμοσύνης σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved