Δίδυμη κύηση: Πότε τα δίδυμα είναι ίδια;

Το ένα τρίτο περίπου των διδύμων είναι ίδια. Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστωθεί αν τα δίδυμα είναι μονοωογενή ή διωογενή είναι οι τρεις πρώτοι μήνες της εγκυμοσύνης, που είναι ευκολότερο να βρεθεί αν τα μωρά μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα και /ή τον αμνιακό σάκο.

Δίδυμη κύηση: Πότε τα δίδυμα είναι ίδια;

Στις περισσότερες περιπτώσεις , αυτό διαπιστώνεται στο πρώτο υπερηχογράφημα. Τα μονοωογενή δίδυμα αναπτύσσονται από την ένωση ενός σπερματοζωαρίου με ένα ωοκύτταρο που διαιρείται στα δύο μετά τη γονιμοποίηση. Είναι του ίδιου φύλου, έχουν τα ίδια γονίδια, την ίδια ομάδα αίματος, και την ίδια όψη.

Τα διωογενή αναπτύσσονται από δύο ωράρια που γονιμοποιούνται από δύο διαφορετικά σπερματοζωάρια. Μπορεί να είναι του αντίθετου φύλου και δεν μοιάζουν. Σε οικογένειες από διαφορετικές φυλές μπορεί ακόμα και να έχουν διαφορετικό χρώμα.
Υπάρχει οικογενειακό ιστορικό διωογενών διδύμων, ενώ τα μονοωγενή είναι τυχαία. Οι γυναίκες στα διωογενή δίδυμα έχουν 17% πιθανότητα να γεννήσουν κι αυτές διωογενή δίδυμα.

Η αλήθεια είναι ότι στο άκουσμα ότι περιμένετε δίδυμα, το πιο πιθανό είναι να πάθετε ένα σοκ καθώς θα αναρωτιέστε πώς θα αντεπεξέλθετε τόσο κατά την εγκυμοσύνη όσο και μετά (κυρίως μετά). Συνήθως οι περισσότερες διπλές κυήσεις είναι απλές, αλλά επειδή υπάρχει ελαφρώς μεγαλύτερος κίνδυνος ορισμένων προβλημάτων και επιπλοκών, θα παρακολουθείστε στενότερα από τις γυναίκες που περιμένουν ένα μωρό.

Θα κάνετε περισσότερα υπερηχογραφήματα το τελευταίο τρίμηνο για να ελέγχεται η ανάπτυξη των μωρών και η θέση τους στη μήτρα.
Στις δίδυμες κυήσεις είναι πιθανότερη μια καισαρική και θα συστηθεί, εκτός αν το πρώτο μωρό κατεβαίνει με κεφαλική προβολή.

Μπορείτε να λύσετε πολλές από τις απορίες σας γύρω από την εγκυμοσύνη στο βιβλίο "Η εγκυμοσύνη μου" εκδόσεις Διόπτρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved