Μπορώ να τρώω σκόρδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το σκόρδο έχει δεκάδες οφέλη για τον οργανισμό μας. Μειώνει την αρτηριακή πίεση, μάχεται ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, βελτιώνει την κυκλοφορία, είναι μικροβιοκτόνο και μειώνει το ρίσκο καρδιαγγειακών παθήσεων... το ερώτημα ωστόσο παραμένει: είναι κατάλληλο για τις εγκύους; Η απάντηση είναι ναι!

Μπορώ να τρώω σκόρδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το σκόρδο περιέχει αλλιίνη το οποίο μετατρέπεται σε αλλισίνη και σε αυτήν οφείλεται η μυρωδιά του. Σε αυτήν όμως οφείλονται και οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου. Όπως προαναφέραμε, το σκόρδο αντιβιοτικές ιδιότητες, μειώνει την χοληστερίνη, έχει αντιοξειδωτική δράση και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Μελέτες έχουν δείξει όμως πως εκτός από τα παραπάνω το σκόρδο μπορεί να χαλαρώσει τους μύες, να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσει την απορρόφηση του σελένιου από τον οργανισμό και να μειώσει την πιθανότητα οξειδωτικού στρες. Συνεπώς, οι γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να ωφεληθούν σημαντικά από τις ιδιότητες του σκόρδου.

Συγκεκριμένα, το σκόρδο μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στις εγκύους, να μειώσει την πίεσή τους και τα επίπεδα της χοληστερίνης τους. Μπορεί ακόμη να μειώσει τα επίπεδα κόπωσης και να σκοτώσει βλαβερά βακτήρια, μύκητες και ιούς. Ιδιαίτερα ευεργετικό μπορεί να φανεί στην μάχη ενάντια στις κολπικές μολύνσεις. Ωστόσο, το σκόρδο μπορεί να απωθεί πολλές γυναίκες σε ενδιαφέρουσα εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς και γεύσης του και είναι λογικό. Όμως υπάρχει τρόπος να μπορέσουν ακόμη και οι υπερευαίσθητες έγκυοι να εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου.

5212002700801 3

Οι νέες κάψουλες άοσμου σκόρδου της Superfoods παρέχουν μονομιάς τα δεκάδες οφέλη του σκόρδου στον οργανισμό χωρίς ίχνος μυρωδιάς. Όπως με κάθε συμπλήρωμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης όμως, έτσι και με το άοσμο σκόρδο, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για την κατανάλωσή του και την κατάλληλη για εσένα δοσολογία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved