Εγκυμοσύνη και ρούχα: 5 αξεσουάρ που θα σας φανούν χρήσιμα κατά τη διάρκεια της κύησης

Καθώς η κοιλιά σας θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο, ειδικά μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης, τα ρούχα σας  θ' αρχίσουν να γίνονται άβολα και θα σας πιέζουν.

Εγκυμοσύνη και ρούχα: 5 αξεσουάρ που θα σας φανούν χρήσιμα κατά τη διάρκεια της κύησης

Αναπόφευκτα θα χρειαστεί να προσθέσετε κάποια καινούργια ρούχα στην γκαρνταρόμπα σας. Αν κάνετε τις επιλογές σας με συνετό τρόπο, τα ρούχα που θα επιλέξετε θα μπορούν να φορεθούν και κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό, όταν το σώμα σας θα προσπαθεί να επανέλθει στη φυσική του κατάσταση. Αν σκοπεύετε να θηλάσετε , αγοράστε μπλούζες, φορέματα και πιζάμες που σας δίνουν άνεση και διακριτική πρόσβαση στο στήθος-ιδανικά είναι τα φαρδιά ρούχα ή όσα έχουν μπροστά κορδόνια ή κουμπιά.

Αξεσουάρ που θα σας βοηθήσουν
1. Οι προεκτάσεις του στηθόδεσμου είναι χρήσιμες στα πρώτα στάδια, τότε που η περιφέρεια του θώρακά σας είναι μεγαλύτερη αλλά το μέγεθος των μαστών σας όχι. Η προέκταση στερεώνεται στα γαντζάκια του στηθόδεσμού σας, διευρύνοντας το άνοιγμά του.
2. Το καλσόν για εγκύους είναι ενισχυμένα μπροστά για να υποστηρίζουν την κοιλιά, ενώ τα λάστιχα είναι αρκετά ψηλά ώστε να κρατούν το καλσόν στη θέση του. Αν έχετε κνησμό στα πόδια ή κιρσούς τα ελάχιστα καλσόν για εγκύους μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.
3. Τα μικρά εσώρουχα εγκυμοσύνης εφαρμόζουν με άνεση κάτω από την κοιλιά σας. Αν υποφέρετε από πόνους στη μέση, τα εσώρουχα εγκυμοσύνης έχουν ενσωματωμένη ελαστική ζώνη που θα σας βοηθήσει.
4. Οι ζώνες υποστήριξης είναι ειδικές ζώνες που προσαρμόζονται ακριβώς κάτω από την κοιλιά σας για να την υποστηρίζουν, ανακουφίζοντας τα πόδια σας αλλά και την κουρασμένη μέση σας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όταν το μωρό σας είναι πολύ βαρύ ή όταν έχετε πολύδυμη κύηση. Αν αγοράσετε μία τέτοια ζώνη, αποφεύγετε να τη φοράτε συνεχώς γιατί μπορεί να αποδυναμώσει τους κοιλιακούς σας μυς.
5. Η κολύμβηση είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις. Τα μαγιό για εγκύους είναι ελαστικά και προσαρμόζονται αναλόγως με την κοιλιά σας.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από το βιβλίο «Η Βίβλος της εγκυμοσύνης» εκδόσεις Ψυχογιός.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved