Εγκυμοσύνη και καφές: Τελικά απαγορεύεται ή όχι;

Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις ωραιότερες περιόδους μιας γυναίκας. Συνήθειες που μέχρι πριν είχατε θα πρέπει να ελαττώσετε αν όχι να τις κόψετε τελείως.

Εγκυμοσύνη και καφές: Τελικά απαγορεύεται ή όχι;

Μέσα σε αυτές τις συνήθειες είναι και ο ζεστός ή κρύος καφές. Μπορεί μέχρι πριν να χουχουλιάζατε στον καναπέ σας κρατώντας μια κούπα ζεστό καφέ ή να πίνατε μέσα στη μέρα σας πάνω από δύο καφέδες την ημέρα, τώρα όμως όλα θα αλλάξουν. Για να οδηγηθήκατε στο άρθρο μας, σίγουρα είστε από τις λάτρεις του καφέ και θέλετε να μάθετε πόσες κούπες καφέ την ημέρα επιτρέπεται να πίνετε και σε τι ποσότητα. Πάμε να τα μάθουμε όλα από την αρχή.

1. Εγκυμοσύνη και καφές: Επιτρέπεται τελικά ο καφές στην εγκυμοσύνη ή όχι;
Ναι, επιτρέπεται. Είναι μύθος αυτό που ακούγεται ότι οι εγκυμονούσες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν καφέ κατά τη διάρκεια της κύησης. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν είναι η καφεΐνη. Η καφεΐνη δεν υπάρχει μόνο στον καφέ, υπάρχει στις σοκολάτες, το τσάι και τα ανθρακούχα ροφήματα. Έτσι λοιπόν, όπως και τα υπόλοιπα έτσι και ο καφές θα πρέπει αν καταναλώνεται με μέτρο.

2. Εγκυμοσύνη και καφές: Μπορεί να είναι βλαβερός για το μωρό;
Η κατανάλωση καφέ γίνεται επικίνδυνη και βλαβερή για το έμβρυο όταν δεν υπάρχει μέτρο. Για παράδειγμα, αν μια εγκυμονούσα μαμά καταναλώνει πάνω από 8 φλυτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί προκαλέσει και αποβολή. Αν όμως υπάρχει κάποιο μέτρο και τηρούνται οι συνισταμένες ποσότητες, τότε το μωρό δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Αν και η καφεΐνη εισέρχεται στον πλακούντα, δεν έχει διαπιστωθεί ότι είναι βλαβερή για το έμβρυο.

3. Πόσα φλιτζάνια καφέ μπορώ να πίνω στην εγκυμοσύνη;
Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός March of Dimes συνιστά στις εγκύους να περιορίζουν την πρόσληψη καφεΐνης κάτω από τα 200mg την ημέρα, περίπου δηλαδή μία κούπα καφέ. Για αρχή, προτιμήστε ο καφές σας να είναι ντεκαφεϊνέ. Η γεύση δεν αλλάζει πολύ, η πρόσληψη όμως καφεΐνης μειώνεται σημαντικά. Έτσι, θα μπορείτε να πιείτε άλλο ένα καφεδάκι εντός της ημέρας αν το ζηλέψετε.

4. Εγκυμοσύνη και καφές: Μπορώ να πίνω κάτι άλλο αντί για καφέ;
Αν δεν θέλετε να καταναλώσετε καφέ, μπορείτε να καταναλώσετε κάποιο τσάι. Φροντίστε να αφήσετε το σακουλάκι του τσαγιού στο ζεστό νερό λιγότερη ώρα καθώς όσο πιο λίγο το αφήσετε, τόσο λιγότερη καφεΐνη θα έχει το ρόφημά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved