Εγκυμοσύνη και πυρετός: Πότε πρέπει να ανησυχείτε

Συχνά οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ανεβάσουν πυρετό.

Εγκυμοσύνη και πυρετός: Πότε πρέπει να ανησυχείτε

Τα συνηθέστερα αίτια του πυρετού είναι, οι λοιμώξεις, ιογενείς κατά το πλείστον με προσβολή του ανώτερου αναπνευστικού ή του πεπτικού, αλλά και λοιμώξεις βακτηριακές. Αν και ο πυρετός είναι η άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ασθένειες, ωστόσο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το μωρό, ιδίως κατά τις πρώτες εβδομάδες , όταν δηλαδή βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι κρίσιμες φάσεις της ανάπτυξης του μωρού.

Αν έχετε πυρετό, έως 38-38,5° C , θα πρέπει να τον κατεβάσετε με χλιαρό μπάνιο, φορώντας ελαφριά ρούχα και πίνοντας πολλά υγρά. Θα πρέπει επίσης να ξεκουράζεστε όσο μπορείτε και να αποφεύγετε τις εξόδους (όχι ότι είναι εφικτό).

Ωστόσο, όταν η θερμοκρασία σας υπερβεί τους 38,9 βαθμούς τηλεφωνήστε αμέσως στο γιατρό σας.

Συνήθως τα φάρμακα που επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη και συνταγογράφηση του γιατρού, ανήκουν στην κατηγορία της παρακεταμόλης. Τα γνωστά παυσίπονα που περιέχουν παρακεταμόλη, όπως depon, panadol, είναι σχετικά ασφαλή, όταν είναι σε μικρές δόσεις και κατόπιν οδηγιών του γιατρού πάντα.

Προσοχή
-Προτού χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φάρμακο ή παρα-φαρμακευτικό προϊόν καλό είναι να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό. Αποσυμφορητικά ή αντιισταμινικά σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγονται εκτός και αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης. Πάντα μετά από οδηγία του γιατρού.
-Όσον αφορά το εμβόλιο της γρίπης οι απόψεις διίστανται, εκτός και αν υπάρχει υψηλός κίνδυνος να υπάρξουν επιπλοκές, πχ αν η έγκυος έχει άσθμα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγεται σε περίπτωση αλλεργίας στα αυγά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved