Βήχας και εγκυμοσύνη: Τρόποι αντιμετώπισης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται πιο ευαίσθητο, με αποτέλεσμα η έγκυος να είναι πιο επιρρεπής σε κρυώματα και βήχα, ο οποίος μάλιστα μπορεί να είναι πολύ έντονος.

Βήχας και εγκυμοσύνη: Τρόποι αντιμετώπισης

Ο βήχας είναι ένα αντανακλαστικό του οργανισμού για να καθαρίσει τους αεραγωγούς από βλέννες και συνήθως προκαλείται από μια ιογενή λοίμωξη.

Ο βήχας χωρίζεται σε 2 είδη ανάλογα με την παραγωγή ή όχι εκκρίσεων. Συγκεκριμένα, διακρίνεται σε ξηρό (ή μη παραγωγικό) και υγρό (ή παραγωγικό). Οι αιτίες ποικίλουν αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις απόρροια ενός απλού κρυολογήματος.

Μια από τις πιο συνηθισμένες απορίες είναι εάν το μωράκι κινδυνεύει. Το μωρό λοιπόν, αν και νοιώθει κάθε κίνηση της κοιλιάς σας όταν βήχετε, παρολαυτά δεν κινδυνεύει, ακόμα και αν ο βήχας είναι έντονος.

Σε κάθε περίπτωση, η έγκυος πρεπει να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα, ώστε να παρέχεται η κατάλληλη για αυτή θεραπεία. Φαρμακευτική αντιμετώπιση του βήχα απαιτείται μονάχα εάν υπάρχει απόλυτη ένδειξη.

Πώς μπορείτε με φυσικό τρόπο να αντιμετωπίσετε τον βήχα που σας ταλαιπωρεί:

- Κρατήστε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας πίνοντας πολλά υγρά, κατά προτίμηση νερό και χυμό πορτοκαλιού καθώς και χυμό λεμονιού με μία κουταλιά μέλι μέσα σε βραστό νερό.

- Διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή, με φρούτα και λαχανικά όπως επίσης και σούπες.

- Ξεκουραστείτε και προσπαθείστε να έχετε έναν καλό ύπνο.

- Χρησιμοποιήστε ένα φυσικό σιρόπι για το βήχα (ρωτήστε το γιατρό σας) με βότανα και μέλι που θα μαλακώνει το λαιμό σας.

- Δείτε το γιατρό σας αν έχετε τα συμπτώματα που υποδηλώνουν μια σοβαρή λοίμωξη στο στήθος, όπως επίμονο βήχα, βλέννα, δυσκολία στην αναπνοή, πυρετό και σοβαρή αδιαθεσία.

Τέλος, φροντίστε να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι ή με αντιβακτηριακά μαντιλάκια και προσπαθήστε να βήχετε στην εσωτερική κοιλότητα του αγκώνα ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο μετά θα πετάτε για να μην εξαπλώσετε τα βακτήρια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved