Τοκετός: Πότε τα μωρά «παίρνουν» θέση με το κεφάλι προς τα κάτω

Για τις περισσότερες μέλλουσες μαμάδες, οι ερωτήσεις δεν σταματούν ποτέ να έρχονται στο μυαλό τους. Η πιο κοινή ερώτηση όμως είναι «Πότε το μωρό μου θα γυρίσει προς τα κάτω το κεφάλι;», και αυτό γιατί θέλουν να γνωρίζουν πότε το μωρό αρχίζει να παίρνει θέση για να γεννηθεί.

Τοκετός: Πότε τα μωρά «παίρνουν» θέση με το κεφάλι προς τα κάτω

«Πότε το μωρό γυρίζει το κεφάλι προς τα κάτω;»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα αγέννητο μωρό μπορεί να γυρίσει το κεφάλι του προς τα κάτω μεταξύ της 28ης και της 32ης εβδομάδας της κύησης. Ωστόσο, ορισμένα μωρά γυρίζουν το κεφάλι τους, λίγο πριν την έναρξη του τοκετού. Κάποια μωρά επίσης γεννιούνται κολπικά, ακόμη και αν δεν έχουν γυρίσει το κεφάλι τους προς τα κάτω.

«Γιατί παίζει ρόλο το αν θα γυρίσει το κεφάλι του προς τα κάτω;»

Κατά τη διάρκεια του τοκετού, ένα μωρό περνά μέσα από τα οστά της πυέλου πριν φτάσει στο κανάλι γέννησης. Η καλύτερη θέση για ένα απλό κολπικό τοκετό ονομάζεται πρόσθια ινιακή προβολή, όπου το μωρό είναι με το κεφάλι κάτω, και το σώμα του είναι προς την πλάτη της μητέρας του.

Δεδομένου ότι αυτή η θέση είναι η καλύτερη για να γεννηθεί ένα παιδί, οι περισσότερες μαμάδες είναι πρόθυμες να μάθουν αν το μωρό τους έχει γυρίσει το κεφάλι του προς τα κάτω και είναι έτοιμο να γεννηθεί.

  • Το κεφάλι κάτω θέση ασκεί πίεση στο λαιμό του τραχήλου της μήτρας, αφήνοντας τον τράχηλο να διευρυνθεί. Η διεύρυνση του οργάνου προκαλεί επίσης την παραγωγή ορμόνης, που είναι απαραίτητη για τον τοκετό.
  • Η θέση του βοηθά το μωρό να γεννηθεί εύκολα.

Βίντεο σοκ: Δείτε πώς γυρίζουν ένα μωρό στη σωστή θέση για τον τοκετό!

Το μωρό παίρνει θέση για να γεννηθεί

Συνήθως τα μωρά παίρνουν τη θέση για τον τοκετό γύρω στην 30η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Όμως, μερικές φορές αυτό δεν συμβαίνει και έτσι ένα μωρό δεν έχει πάρει θέση ακόμη και στην 36η εβδομάδα της κύησης. Εάν αυτό συμβεί σε σας, μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα ώστε να βοηθήσετε το μωρό σας να αλλάξει θέση.

  • Καθίστε σε μια καρέκλα ή μια πολυθρόνα
  • Αποφύγετε να κάθεστε συνεχώς και για αρκετή ώρα
  • Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι για να υποστηρίξετε την πλάτη σας ενώ κάθεστε.
  • Κάντε εξάσκηση με μια μπάλα (ζητήστε τη βοήθεια κάποιου εκπαιδευτή, αν δεν ξέρετε πώς να τη χρησιμοποιήσετε)

Αν το μωρό σας δεν πάρει την επιθυμητή θέση τότε ο γυναικολόγος-ιατρός, ενδέχεται να κάνει καισαρική τομή ώστε να γεννηθεί το μικρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved