Οι έγκυες πρέπει να τρώνε περισσότερη σοκολάτα, λένε οι ειδικοί

Ξεχάστε για την ικανότητά σας να ζωντανέψει η διάθεσή σας! Σύμφωνα με μια νέα μελέτη μια καθημερινή δόση κακάο μπορεί να κάνει θαύματα για το αγέννητο μωρό σας!

Οι έγκυες πρέπει να τρώνε περισσότερη σοκολάτα, λένε οι ειδικοί

Η έρευνα που παρουσιάστηκε στην Εταιρεία εμβρυομητρικής ιατρικής και αποκάλυψε ότι η κατανάλωση σοκολάτας σε καθημερινή βάση, έχει θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του εμβρύου, του πλακούντα και τη συνολική ανάπτυξη του μωρού χάρη στη βελτίωση της ροής του αίματος στο σώμα της μέλλουσας μητέρας.

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τα ευεργετικά οφέλη της μαύρης σοκολάτας!

Η σοκολάτα περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό φλαβανόλης, μίας ένωσης που βρίσκεται στο κακάο και μπορεί να βελτιώσει τον κίνδυνο της προεκλαμψίας, μια κατάσταση της πίεσης του αίματος που είναι απειλητική για τη ζωή τόσο των μέλλουσων μαμάδων όσο και των εμβρύων τους. Αν και πολλά υποσχόμενη, χάρη στα οφέλη της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας, η έρευνα σχετικά με το ρόλο της φλαβανόλης παραμένει σε εξέλιξη.

2AE7C9BD00000578 0 Scientists believe changes to a woman s digestive system while t a 4 1438086540852

Συγκεκριμένα:
Η μελέτη διεξήχθη σε 129 γυναίκες - μεταξύ της 11ης και 14ης εβδομάδας εγκυμοσύνης - σε μια περίοδο 12 εβδομάδων. Οι μέλλουσες μαμάδες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Οι μισές έτρωγαν μαύρη σοκολάτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φλαβανόλες ενώ οι υπόλοιπες σοκολάτα εμπλουτισμένη με φλαβανόλες.

Με επίκεντρο την προεκλαμψία, την υπέρταση κύησης, το βάρος του πλακούντα και το βάρος γέννησης, η πραγματική βελτίωση βρισκόταν στη ροή του αίματος κάθε μητέρας πριν και μετά τη γέννηση.

«Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η σοκολάτα θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στον πλακούντα και την ανάπτυξη του εμβρύου σύμφωνα με τα αποτελέσματα!» δήλωσε ο ερευνητής Emmanuel Bujold.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved