Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να κάνει μια γυναίκα έξυπνα παιδιά

Μία πρόσφατη αμερικανική επιστημονική έρευνα δίνει την απάντηση στο ερώτημα, ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να κάνει μια γυναίκα έξυπνα παιδιά.

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να κάνει μια γυναίκα έξυπνα παιδιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν από το Millennium Cohort παρακολούθησαν την εξέλιξη 18.000 παιδιών, ηλικιάς 5 ετών από την Βρετανία για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, προκειμένου να προσδιοριστεί η επίδραση της ηλικίας της μητέρας για την ανάπτυξη και εξέλιξη του παιδιού της.

Οι ερευνητές του London School of Economics μελέτησαν παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες στα τριάντα τους, δείχνοντας να έχουν σημειώσει τις υψηλότερες γνωστικές βαθμολογίες, ξεπερνώντας σε βαθμολογία τα παιδιά που γεννήθηκαν από 20χρονες μητέρες και μητέρες που ήταν στην ηλικία των 40.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας λοιπόν, οι 30χρονες γυναίκες αποκτούν πιο έξυπνα και πιο υγιή παιδιά από ότι οι 20χρονες ή οι 40χρονες.

Επίσης, στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι μητέρες που έγιναν μητέρες στα 40 τους έτη, δεν έπαιζαν με τα παιδιά τους τόσο όσο οι νεότερες μητέρες και τα παιδιά τους ήταν πιο επιρρεπή στο να παρουσιάσουν παχυσαρκία.

«Οι γυναίκες που γίνονται για πρώτη φορά μαμάδες στα 30 τους, για παράδειγμα, πιθανό να είναι πιο μορφωμένες, να έχουν υψηλότερα εισοδήματα, είναι πιο πιθανό να είναι σε σταθερές σχέσεις και να έχουν πιο υγιή τρόπο ζωής», ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Άλις Γκόισις, στην εφημερίδα Times.

Η Γκόισις, που ηγήθηκε της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Biodemography and Social Biology», ανέφερε επίσης πως οι μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας ήταν λιγότερο πιθανό να καπνίζουν, περισσότερο πιθανό να θηλάσουν και πιο πιθανό να διαβάζουν στα παιδιά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved