Πρησμένα πόδια στην εγκυμοσύνη; Έτσι θα το αντιμετωπίσετε!

Σε λίγους μήνες θα γίνετε μαμά και βιώνετε μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής σας! Σίγουρα όμως, υπάρχουνε ορισμένα πράγματα που αν μπορούσατε θα θέλατε να μην υπήρχαν, όπως αυτό το τρομερά επίπονο πρήξιμο στα πόδια. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Πρησμένα πόδια στην εγκυμοσύνη; Έτσι θα το αντιμετωπίσετε!

Τα πρησμένα πόδια είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, το οποίο βασανίζει πολλές μέλλουσες μανούλες. Πρώτα από όλα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε. Τους εννέα αυτούς μήνες, το σώμα κάνει μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο των άκρων είναι αναπόφευκτο, πόσο μάλλον το καλοκαίρι.

Τι μπορείτε να κάνετε;
1. Αποφύγετε την ορθοστασία
Η ορθοστασία δεν ενδείκνυται στην κατάστασή σας. Αφενός σας κάνει αν αισθάνεστε ακόμα πιο κουρασμένη, αφετέρου επιβραδύνει και δυσχεραίνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα τα πόδια σας να πρήζονται ακόμα περισσότερο.

2. Φορέστε αναπαυτικά παπούτσια
Διαλέξτε παπούτσια που δε θα πιέζουν τα πόδια σας και θα σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα. Αν προνοήσετε και εφοδιαστείτε με αυτά από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης , θα γλιτώσετε από πολύ κούραση.

3. Ξαπλώστε με τα πόδια ψηλά
Κάντε συνήθειο τουλάχιστον για μία ώρα την ημέρα, να ξαπλώσετε και να έχετε τα πόδια σας ψηλά, είτε σε μία καρέκλα είτε σε μαξιλάρια. Με αυτόν τον τρόπο το αίμα θα κυκλοφορεί καλύτερα και θα νιώσετε ανακούφιση!

4. Περιποιηθείτε τα πόδια σας
Κάντε είτε κάποιες ασκήσεις για τα πόδια, αφού πρώτα έχετε συμβουλευτεί το γιατρό σας και απολαύστε στο τέλος της ημέρας σας ένα ζεστό ποδόλουτρο. Θα αναζωογονηθείτε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved