Δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη; Έτσι θα την αντιμετωπίσετε

Η εγκυμοσύνη είναι μία συγκλονιστική εμπειρία για κάθε γυναίκα. Έχει και τα καλά και τα κακά της, τίποτα βέβαια δε συγκρίνεται με το θαύμα της ζωής όταν θα δούμε για πρώτη φορά το μωρό μας.

Δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη; Έτσι θα την αντιμετωπίσετε

Ένα από τα συνηθισμένα φυσικά συμπτώματα που αντιμετωπίζουν περίπου το 50% των εγκύων είναι η δυσκοιλιότητα! Αυτό συμβαίνει από τη μια εξαιτίας της αύξηση των ορμονών, η οποία επιβραδύνει την κίνηση του εντέρου και από την άλλη, όσο διογκώνεται η μήτρα, πιέζεται το παχύ έντερο.

Τι μπορούμε μπορείτε να κάνετε;
1. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες
Δημητριακά, φρούτα και άφθονα λαχανικά πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό σας διατροφολόγιο όπως δήποτε.

2. Κάντε μικρά και συχνά γεύματα
Έτσι θα χωνεύετε πιο εύκολα και δε θα νιώθετε το στομάχι σας βαρύ.

3. Πίνετε πολύ νερό
Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, το νερό είναι το Α και το Ω! Πίνετε συχνά πολύ νερό ακόμα και αν νιώθετε ότι δεν το έχει ανάγκη ο οργανισμό σας!

4. Ασκηθείτε, κάνει καλό!
Η γυμναστική με μέτρο και πάντα μετά από έγκριση του γιατρού σας, κάνει καλό όχι μόνο σε εσάς αλλά και στο μωρό σας. Το περπάτημα μάλιστα, βοηθά πολύ στην ομαλοποίηση του εντέρου και συνίσταται σε όλους τους μήνες της εγκυμοσύνης.

5. Προσοχή στα συμπληρώματα σιδήρου
Αυτό που συνήθως δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο σίδηρος, που παίρνουμε κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά σε αυτή τη περίπτωση συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας μήπως μπορεί να τον μειώσει ή ακόμη να αλλάξετε φάρμακο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved