Έρευνα αποκλειστικά για μαμάδες: Δες ποια είναι η καλύτερη χώρα για να γίνεις μαμά!

Αν ποτέ αναρωτηθήκατε ποια χώρα είναι η καλύτερη για να γίνεις μαμάς, μια ετήσια σχετική έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the children (Σώστε τα παιδιά), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015, δίνει την απάντηση.

Έρευνα αποκλειστικά για μαμάδες: Δες ποια είναι η καλύτερη χώρα για να γίνεις μαμά!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της έκθεσης λοιπόν, η Νορβηγία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να γίνει μια γυναίκα μητέρα, ενώ η Σομαλία είναι η χειρότερη. Δεύτερη είναι η Φινλανδία, η οποία κατατάχθηκε πρώτη το 2014, ενώ η Αυστραλία που είναι και η μοναδική χώρα εκτός Ευρώπης, είναι ένατη, δηλαδή μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Η Ελλάδα βρίσκεται βρίσκεται στις πρώτες 20 χώρες και συγκεκριμένα στην 19η θέση με τον Καναδά να ακολουθεί στην 20ή, τη Γαλλία στην 23η και τη Βρετανία στην 24η θέση.

Οι ΗΠΑ, βρίσκονται στην 33η θέση, σε μεγάλη απόσταση από τις σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες κυριαρχούν παραδοσιακά στην κατάταξη των συνολικά 179 χωρών, με βάση μια σειρά κριτηρίων όπως η μητρική υγεία, η παιδεία, το εισοδηματικό επίπεδο και η κατάσταση των γυναικών.

Οι δέκα χώρες που κατατάσσονται τελευταίες είναι αφρικανικές, συμπεριλαμβανομένων της Σιέρα Λεόνε (169η, στην ίδια θέση με την Αϊτή), της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Στις εννέα από τις δέκα αυτές αφρικανικές χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη ένοπλες συρράξεις.

Τέλος και πάντα σύμφωνα με αυτή την έκθεση, για δεύτερη συναπτή χρονιά, η Σομαλία είναι η χειρότερη χώρα για να γίνει μια γυναίκα μητέρα στον κόσμο και αυτό γιατί το 15% των παιδιών που γεννιούνται εκεί δεν συμπληρώνουν τα 5 τους χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση της ΜΚΟ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved