Εγκυμοσύνη και δυσκοιλιότητα!

Η εγκυμοσύνη είναι η πιο όμορφη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Όσο ευχάριστη και αν είναι όμως, ορισμένες σωματικές αλλαγές που τη συνοδεύουν μπορεί να γίνουν δυσάρεστες.

Εγκυμοσύνη και δυσκοιλιότητα!

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους γίνονται δυσκοίλιες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην χαίρονται αυτή την όμορφη συναισθηματικά περίοδο, αλλά να ταλαιπωρούνται με κάτι που πριν δεν είχαν κανένα πρόβλημα.

Η δυσκοιλιότητα οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές που οδηγούν στη χαλάρωση των μυών του εντέρου, καθώς και στην πίεση που ασκεί η μήτρα όσο μεγαλώνει, η οποία δημιουργεί επιβράδυνση στην κινητικότητά του. Εκτός από αυτό όμως δυσκοιλιότητα προκαλούν και κάποια από τα απαραίτητα συμπληρώματα που πρέπει να πάρει μία εγκυμονούσα κατά τη διάρκεια της κυήσεως, όπως είναι ο σίδηρος.

Τι μπορείτε να κάνετε αν αποκτήσετε δυσκοιλιότητα;

Αρχικά θα πρέπει να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με φυτικές ίνες. Δηλαδή θα πρέπει να τρώτε πολλά φρούτα, όσπρια, λαχανικά, ζυμαρικά ολικής, δημητριακά αλλά και ψωμί πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Να πίνετε πολύ νερό. Η κατανάλωση υγρών είναι σημαντική για την ενυδάτωσή σας. Μια μέση γυναίκα έχει ανάγκη περίπου από 2 λίτρα νερό την ημέρα. Δεδομένου ότι το 20% το λαμβάνετε από τα τρόφιμα και τα φρούτα, η κατανάλωση νερού, θα πρέπει να κυμαίνεται στα 6-8 περίπου ποτήρια νερό ημερησίως.

Θα πρέπει να μην τρώτε μεγάλα γεύματα. Ο μεγάλος όγκος γευμάτων επιβαρύνει το πεπτικό σύστημά σας, προκαλώντας δυσάρεστα συμπτώματα όπως, φούσκωμα και αέρια.

Θα πρέπει να γυμνάζεστε όσο μπορείτε. Οι έγκυες που ακολουθούν μια καθιστική ζωή έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν δυσκοιλιότητα από τις γυναίκες που κάνουν ελαφριά άσκηση.

Αν συνδυάσετε όλα τα παραπάνω δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ πρόβλημα δυσκοιλιότητας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved