Προς όλες τις έγκυες: Αυτή είναι η ιδανική γυμναστική στην εγκυμοσύνη!

Οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη καλό είναι να γυμνάζονται. Κάνουν καλό στην υγεία τους αλλά και στο μωρό που θα φέρουν στον κόσμο.

Προς όλες τις έγκυες: Αυτή είναι η ιδανική γυμναστική στην εγκυμοσύνη!

Αυτό φυσικά εξαρτάται από το τι εγκυμοσύνη έχουν αλλά και το αν γυμνάζονταν προτού μείνουν έγκυες. Ο γιατρός είναι εκείνος που θα καθοδηγήσει την έγκυο γυναίκα στο τι γυμναστική είναι κατάλληλη για εκείνη αλλά και την συχνότητα που θα την κάνει.

Η καλύτερη σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει είναι πιλάτες. Ο λόγος; Στο πιλάτες το σώμα και ο νους δουλεύουν μαζί σε ασκήσεις εδάφους ή σε ειδικά καλαίσθητα όργανα, για να πετύχει κάποιος μια αρμονική φυσική κατάσταση σε όλο το σώμα. Θα συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο των μυών της λεκάνης κατά τη γέννα, κάνοντας το περίνεο δυνατό και ευλύγιστο, ώστε να προστατευτεί κατά τη διάρκεια του τοκετού και να αποφευχθούν αργότερα συμπτώματα ακράτειας. Επίσης θα δυναμώσει τους μυες της μέσης, κι έτσι δε θα παραπονιέστε για πόνους όσο περνούν οι μήνες της εγκυμοσύνης.

Προτού ξεκινήσετε, συζητήστε το με το γυναικολόγο σας καθώς από το είδος αυτό της συγκεκριμένης γυμναστικής θα βοηθηθείτε τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και κατά τον τοκετό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved