Εγκυμοσύνη: Μπορώ να αντιμετωπίσω τις ναυτίες;

Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών, τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης τους έχουν έντονες ναυτίες και αδιαθεσίες γενικότερα.

Εγκυμοσύνη: Μπορώ να αντιμετωπίσω τις ναυτίες;

Αυτό εξηγείται επιστημονικά καθώς αυτή την περίοδο της εγκυμοσύνης, λόγω της παραγωγής των κυττάρων από το έμβρυο, περνούν αυξημένες ποσότητες ορμονών στο αίμα της μέλλουσας μητέρας κάτι που ερεθίζει το κέντρο εμετού του εγκεφάλου της. Επειδή λοιπόν κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο, καλό είναι να ακολουθήσετε κάποιους βασικούς κανόνες που θα σας απαλλάξουν από αυτές τις δυσάρεστες ναυτίες

• Με το που θα ξυπνήσετε, φάτε κάτι στέρεο και στεγνό όπως λίγο ψωμί, ένα παξιμάδι, ένα κρακεράκι ή αποξηραμένα φρούτα. Αυτά θα τραβήξουν τα υγρά του στομάχου και δεν θα έχετε ανακατωσούρα στο στομάχι.

• Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα ώστε να μην επιβαρύνετε το στομάχι σας. Αυτούς τους τρεις πρώτους μήνες είναι απαγορευτικό να τρώτε πολύ λιπαρά φαγητά γιατί οι ναυτίες και οι αδιαθεσίες θα είναι ακόμα πιο έντονες.

• Περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε στο κρεβάτι. Αν είστε εργαζόμενη και δεν έχετε αυτή την πολυτέλεια, ζητήστε από τον γιατρό σας να σας δώσει αναρρωτική για να ηρεμήσετε λίγο.

• Μιλήστε με τον γιατρό σας μήπως σας δώσει κάποιο φάρμακο που θα σας διαβεβαιώσει φυσικά ότι είναι ακίνδυνο για το έμβρυο. Αυτό όμως θα πρέπει να το κάνετε μόνο σε περίπτωση που δεν μπορείτε να σταθείτε από τους εμετούς και δεν μπορείτε να κάνετε ούτε ένα βήμα.

• Πίνετε πολλά υγρά και τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά.

• Αποφεύγετε τις έντονες μυρωδιές που μπορεί να σας ανακατέψουν ακόμα περισσότερο. Τα αρώματα είναι καλό να τα αποφεύγετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved