Εγκυμοσύνη: Κουράζομαι πολύ. Τι να κάνω;

Όσο περνούν οι μήνες και πλησιάζει η ώρα για να φέρετε στον κόσμο το μωρό σας, οι δυσκολίες που έχετε να αντιμετωπίσετε είναι πολλές. Το γεγονός ότι οι ανάγκες του παιδιού που κυοφορείτε, είναι πολύ περισσότερες, σημαίνει πως ο οργανισμός σας έχει όλο και λιγότερες αντοχές.

Εγκυμοσύνη: Κουράζομαι πολύ. Τι να κάνω;

Το σίδηρο, το ασβέστιο και τόσες άλλες ουσίες που πρέπει να απορροφηθούν από το παιδί, μπορεί να μην είναι επαρκή στον οργανισμό σας και έτσι σίγουρα η κούραση και η κόπωση είναι πολύ έντονα στο κορμί σας, ειδικά αν είστε και εργαζόμενες. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν για να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση;

  • Να κοιμάστε πολύ ή τέλος πάντων όσο περισσότερο μπορείτε ώστε να μαζεύετε δυνάμεις για την επόμενη μέρα
  • Αν τα πόδια σας, από τις πολλές ώρες δουλειάς είναι πρησμένα, ζητήστε από τον σύζυγό σας να σας φέρει μία λεκάνη με παγωμένο νερό στην οποία θα έχετε ρίξει λίγο πράσινο σαπούνι που βοηθάει στο να ανακουφιστείτε.
  • Αν νιώθετε πολύ χάλια πλέον μετά από κούραση, μιλήστε με τον γιατρό σας προκειμένου να σας δώσει λίγες μέρες αναρρωτικής ώστε να απέχετε από τα καθήκοντά σας και να ξεκουραστείτε.
  • Μία μέρα μην πάτε στη δουλειά και αφιερώστε την στο να ξεκουραστείτε καθώς το έχετε ανάγκη
  • Θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας για την κόπωση που νιώθετε μήπως και σας δώσει μεγαλύτερη δόση σιδήρου ή τέλος πάντων κάτι δυναμωτικό που θα σας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής σας.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved