Τι «μαρτυρούν» οι πρωινές ναυτίες της εγκυμοσύνης;

Οι ζαλάδες και οι ναυτίες είναι από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης που μπορούν να ταλαιπωρήσουν πολύ τις μέλλουσες μαμάδες. 

Τι «μαρτυρούν» οι πρωινές ναυτίες της εγκυμοσύνης;

Οι έρευνες που έγιναν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αποκαλύπτουν ότι μπορεί οι ναυτίες που νιώθετε κυρίως το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας να είναι κουραστικές και εκνευριστικές, είναι όμως μία καλή ένδειξη για το παιδί που πρόκειται να γεννηθεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι ναυτίες απελευθερώνουν από τον πλακούντα μία ορμόνη, την γοναδοτροπίνη η οποία και αυξάνεται απότομα στον οργανισμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζει περίπου το 85% των γυναικών που περιμένουν παιδί.

Ερευνητές στο Τορόντο του Καναδά μελέτησαν τα δεδομένα από δέκα διαφορετικές μελέτες που έγιναν σε πέντε χώρες την εικοσαετία 1992-2012 και αφορούσαν περίπου 850.000 έγκυες μητέρες!

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι εγκυμονούσες που είχαν πρωινές ναυτίες, είχαν λιγότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα ή τα παιδιά τους να είναι λιποβαρή. Επίσης, ο κίνδυνος για αποβολή ήταν 3 φορές χαμηλότερος στις γυναίκες που είχαν πρωινές ναυτίες, ενώ ο κίνδυνος για τη γέννηση μωρών με προβλήματα μειωνόταν από 30 ως 80%. Λίγα χρόνια αργότερα τα μωρά αυτών των γυναικών φάνηκε επίσης, ότι είχαν υψηλότερο IQ και γενικά καλύτερη συμπεριφορά!

Αν λοιπόν διανύετε τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σας και έχετε ναυτίες, κάντε υπομονή και σκεφτείτε ότι σε λίγους μήνες θα κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved