Τεστ εγκυμοσύνης: Κάνουν λάθη και πώς λειτουργούν;

Τα τεστ εγκυμοσύνης βασίζονται στην ανίχνευση χημικών ουσιών (δεικτών) που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και εντοπίζονται στα ούρα και το αίμα. Τα περισσότερα εξ αυτών υποστηρίζουν πως δίνουν 99% ακριβή αποτελέσματα από την πρώτη μέρα της καθυστέρησης.

Τεστ εγκυμοσύνης: Κάνουν λάθη και πώς λειτουργούν;

Σε γενικές γραμμές θεωρούνται αξιόπιστα -όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες που τα συνοδεύουν- με καθυστέρηση μιας εβδομάδας μετά από την ημέρα που αναμενόταν η περίοδος.

Πώς ανιχνεύουν τα τεστ την εγκυμοσύνη;
Όταν το γονιμοποιημένο ωράριο προσκολληθεί στη μήτρα, το σώμα αρχίζει να παράγει την ορμόνη ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (Human Chorionic Gonadotropin - HCG). Τα τεστ εγκυμοσύνης την ανιχνεύουν από μια μέρα ή συνήθως μια εβδομάδα μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία περιόδου.

Πότε πρέπει να γίνεται το τεστ εγκυμοσύνης;
Για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα, καλό θα είναι να περιμένετε να συμπληρωθεί μία εβδομάδα καθυστέρησης. Ο λόγος είναι ότι τα τεστ εγκυμοσύνης ανιχνεύουν μια συγκεκριμένη ορμόνη που εκκρίνεται στα ούρα από την αρχή της εγκυμοσύνης. Σε αρκετές γυναίκες, όμως, η έκκριση των ορμονών είναι πιθανό να καθυστερήσει να φτάσει τα ανιχνεύσιμα επίπεδα, ενώ σε άλλες αυτό συμβαίνει αμέσως.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved