5 tips που θα βοηθήσουν να θηλάσετε τα διδυμάκια σας!

Ο ενθουσιασμός όταν προκύπτει μια δίδυμη κύηση είναι μεγάλος, αλλά το ίδιο μεγάλο είναι και το άγχος της μέλλουσας μητέρας. Θα καταφέρω να γεννήσω με ασφάλεια; Θα είναι υγιή τα μωρά μου; Πώς θα καταφέρω να τα ταΐζω συγχρόνως; Θα μπορέσω να θηλάσω;

5 tips που θα βοηθήσουν να θηλάσετε τα διδυμάκια σας!

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος. Φυσικά και δεν πρέπει να αποκλείσεις τον θηλασμό αν περιμένεις να γεννήσεις δίδυμα. Οι κανόνες του θηλασμού είναι ακριβώς οι ίδιοι και σε αυτή την περίπτωση. Όσο περισσότερο θηλάζεις, τόσο περισσότερο γάλα θα έχεις. Για να μην πελαγώσεις όμως, διάβασε 5 tips που θα βοηθήσουν εσένα και τα αγγελούδια σου.

1. Επένδυσε σε ένα καλό θήλαστρο
Το πιο σημαντικό βήμα για να τα καταφέρεις τις πρώτες μέρες στο σπίτι είναι ο σωστός προγραμματισμός. Ψάξε από πριν για τις επιλογές που υπάρχουν σε θήλαστρα και παρόλο που είναι αρκετά ακριβά επέλεξε κάποιο ηλεκτρικό με διπλή αντλία. Μπορεί τώρα να σου φαίνεται υπερβολική η τιμή αλλά πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι τα δίδυμα μπορεί να γεννηθούν πριν την αναμενόμενη ημερομηνία και οι ανάγκες τους για τροφή να είναι ιδιαίτερες. Ένα επαγγελματικό θήλαστρο θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις.

2. Βρες τη σωστή θέση
Μπορεί να μοιάζει δύσκολο αλλά γίνεται και μάλιστα χωρίς να χρειάζεσαι τέσσερα χέρια για να τα καταφέρεις. Δοκίμασε όλες τις πιθανές στάσεις θηλασμού και επέλεξε την πιο βολική. Και μην ξεχνάς ότι το κάθε παιδάκι έχει τις δικές του ιδιοτροπίες και είναι πολύ πιθανό τα δίδυμα να μην συμφωνούν στη στάση που τους βολεύει.

3. Ταϊζέ τα ταυτόχρονα
Στην αρχή μπορεί να σε δυσκολέψει αλλά είναι η μόνη λύση για να μην τρελαθείς. Από τη στιγμή που θα καταφέρεις να τα βολέψεις και τα δύο στην αγκαλιά σου, θα γλιτώνεις πολύ χρόνο αν τρώνε την ίδια στιγμή. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κρατάς δύο χρονοδιαγράμματα και να περνάς όλη σου τη μέρα θηλάζοντας.

4. Ζήτα βοήθεια
Όσο και να προσπαθήσεις είναι αδύνατον να τα καταφέρεις όλα μόνη σου, τουλάχιστον στην αρχή. Ζήτησε τη βοήθεια του συζύγου σου ή της μαμάς σου την ώρα που πρέπει να θηλάσεις. Με δύο νεογέννητα στην αγκαλιά σίγουρα θα χρειαστεί κάποιος να φροντίσει και εσένα όταν θελήσεις, ας πούμε, ένα ποτήρι νερό.

5. Μην κάνεις συγκρίσεις
Οι μαμάδες που έχουν μόνο ένα μωρό στο σπίτι δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα όταν οι ευθύνες και οι απαιτήσεις διπλασιάζονται. Δεν χρειάζεται να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν και δεν πρόκειται κανείς να σε κρίνει αν αποτύχεις. Σημασία έχει η προσπάθεια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved