Επανειλημμένες αποβολές. Πώς τις αντιμετωπίζουμε;

Μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε την απώλεια μιας εγκυμοσύνης και ειδικά αν έχετε υποστεί παραπάνω από μια, τότε αυτό αυτομάτως γίνεται ακόμη δυσκολότερο.

Επανειλημμένες αποβολές. Πώς τις αντιμετωπίζουμε;

Μερικά από τα συναισθήματα που θα νιώσετε θα είναι οργή, εκνευρισμός ακόμη και κατάθλιψη. Θα πρέπει όμως να συνεχίσετε την ζωή σας. Να επικεντρωθείτε στο «από δω και πέρα».
Η επούλωση του ψυχισμού σας θα πάρει περισσότερο χρόνο από ότι το σώμα σας και αυτό γιατί η θλίψη δεν θα σας αφήνει να δείτε παραπέρα.

Η θλίψη θα σας προκαλέσει πονοκεφάλους, ανορεξία ή βουλιμία, αϋπνία και υπερκόπωση. Αφήστε τον χρόνο να σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε. Η υπομονή, η γνώση και η στήριξη από δικούς σας και μη ανθρώπους είναι και αυτό βοήθεια.

Προσπαθήστε να βρείτε στο διαδίκτυο μια ομάδα στήριξης απώλειας κυήσεων (αν πιστεύετε ότι θα μπορεί να σας βοηθήσει). Μπορεί η συζήτηση μαζί με ομοιοπαθή άτομα θα σας κάνει να νιώσετε λιγότερο μόνη.

Στραφείτε στον σύντροφό σας, κουβεντιάστε το, βγάλτε το από μέσα σας. Αν πάλι δεν θέλετε τον σύντροφό σας ζητήστε ψυχολογική βοήθεια δεν είναι ντροπή.

Εξάλλου η αποβολή δεν είναι δικό σας σφάλμα. Προσπαθήστε να εστιάσετε την προσοχή σας στο πόσο δυνατή είστε και στο πόσο αποφασισμένη είστε να αποκτήσετε ένα μωρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved